Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çalışma Kapsülüne Dönüşen Kanepe

Çalışma Kapsülüne Dönüşen Kanepe

Jak Studio'nun konsept tasarımı L20, klasik L kanepeleri evden çalışmayı kolaylaştıran izolasyon kapsüllerine dönüştürüyor.

Evde veya ofiste özel alan yaratan tasarımlar son yıllarda büyük ilgi görüyor. Özel alan yaratan taşınabilir istasyon, özel alan yaratan koltuklar ve yatak çadırı bu açıdan dikkat çekici örneklerdi. Pandemiyle birlikte evden çalışma şartlarını iyileştiren tasarımlara olan ilgi de yükseldi. Yatarak çalışmayı tercih edenler için Unexpected Office, çalışma masası için egzersiz sandalyesi Fitwork ve ayakta çalışmak için yüksekliği ayarlanabilen laptop standı MOFT Z karantina döneminde yer verdiğimiz bu türden tasarımlardı. Jak Studio imzalı konsept tasarım L20 de milyonlarca insanın ev ofis hayatını deneyimlediği böyle bir dönemde dikkat çekiyor.

Londra’da bulunan mimari ve tasarım stüdyosu Jak Studio geleneksel L koltuk konseptini yeniden ele alarak kozaya dönüşebilir hale getirmiş. Tasarımcı ekip kendi deyimleriyle “geleceğin ev-iş yeri”ni yaratmayı hedeflemiş. L20 sıradan kanepelerde olduğu gibi yatağa da dönüşebiliyor.

L20 gürültü önleyici kumaşıyla izole bir ortam sağlıyor

Kapsülün içinde açılır bir masa, bir okuma ışığı, bir USB bağlantı noktası ve dizüstü bilgisayar şarj noktaları bulunuyor. Katlanır masa açıldığında mantar levha da kullanıma hazır oluyor. Bu levha, kanepenin sırt dayama kısmında saklı. Kanepenin kumaşı, gürültü kontrolü sağlayan bir malzeme. Bu sayede konsantre olmak için sessiz bir ortam sağlıyor ve kozayı konferans görüşmeleri için de uygun bir yer haline getiriyor.

L20 henüz konsept aşamasında ve Jak Studio prototipten seri üretime geçmek için iş birliği olanaklarını araştırıyor. Satışlardan elde edilecek gelirin tamamını Architects Benevolent Society’e bağışlamayı planlıyorlar. Bu dernek hastalık, işsizlik, kaza gibi nedenlerle maddi yardıma ihtiyaç duyan mimarlara ve tasarımcılara destek sağlıyor.

L20

Görsel: dezeeen