Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sahibini Takip Eden Ofis Bölmesi

Sahibini Takip Eden Ofis Bölmesi

Tohoku Üniversitesi'ndeki robotik araştırmacıları, kullanıcısını takip edip ona özel alan yaratan robotik duvarlar geliştirdi.

Çalışırken özel alan yaratmak çağımızın en temel gereksinimlerinden biri. Çünkü açık ofislerin oldukça yaygın olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Ayrıca evden çalışma sistemine geçenler için evde de özel alan yaratabilmek oldukça hayati bir mesele haline geldi. Bu amaçla çalışma kapsülleri, ofis çadırları, sıra dışı mobilyalar ve çalışma stantları tasarlanıyor. Aslında özel alan yaratmak yalnızca kişinin kendisi için değil çevresindekiler için de önemli. Evde veya açık ofiste diğer insanlar sizin uzun telefon görüşmelerinizden veya “dikkatimi dağıtma” gibi uyarılarınızdan rahatsız olabilir. WaddleWalls duruma iki tarafın gözünden bakarak tasarlanmış ilginç ve bir parça da esprili bir çözüm sunuyor.

robotik ofis

Kullanıcısının peşinden giden duvarlar

WaddleWalls, Japonya’nın Tohoku Üniversitesi’ndeki robotik araştırmacılarının imzasını taşıyor. Bölmelerin ve bölme duvarlarının geçici doğasını; onları otomatikleştirerek, gezinmelerine ve yarı özel alan yaratan bir ofis kurmalarına imkan tanıyarak bir adım ileri götürüyor. Yeter ki kullanıcının etrafında duvarların yerleşebileceği kadar boşluk olsun.

Sensörlerle donatılmış olması sayesinde WaddleWalls ofis içinde gezinebiliyor. Ofis sakinleri, birbirleriyle etkileşime girmeleri gerektiği zaman robotik duvarların çekilmesi için talimat verip anında bölmeleri kaldırabiliyor.

Talep üzerine robotik masa, robotik raf ve dolap da geliştirilecek

Sistem özel bir denetleyici üzerinden yönetiliyor. Bu sayede kullanıcı; WaddleWalls birimlerini çağırabiliyor, mahremiyeti artırmak veya azaltmak için dikey bariyerin yüksekliğini ayarlayabiliyor. Duvarlar, birden fazla kullanıcı için bir grup özel alan yaratmak veya sunumda projeksiyon ekranı olmak gibi karmaşık işlevler için önceden programlanabiliyorlar. WaddleWalls’ı geliştiren araştırmacılar talep üzerine geçici masalar, raflar ve hatta dosya dolapları sağlayabilen ek robotik birimlerle fikri genişletmek istiyorlar.

Görsel: YouTube