Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kalabalıklar İçinde Özel Alan Yaratan Koltuk

Kalabalıklar İçinde Özel Alan Yaratan Koltuk

Foster + Partners'ın tasarladığı Cove adlı koltuk, kamusal alanda özel alan yaratıyor ve özellikle çalışırken ihtiyaç duyacağınız her şeyi sunuyor.

Çok sayıda araştırma, ofis içlerindeki özel alan eksikliğinin çalışanların yaratıcılığını ve üretkenliğini kısıtladığını gösteriyor. Bu nedenle açık ofislerin hem sağlık hem de verimlilik anlamında olumsuz etkileri olduğu herkesçe kabul edildi. Zaten açık ofiste çalışanlar bilir, karşı masadaki iş arkadaşınızın uzun bir telefon görüşmesi yaptığı, yan tarafınızdakinin ağzını şapırdatarak atıştırdığı, bir diğerinin kulaklığından bangır bangır müzik sesi geldiği bir ortam hem insanın konsantrasyonu hem de sinirlerini bozuyor. Tomako’nun özel alan yaratan ofis mobilyaları, taşınabilir özel alan sağlayıcı Alcove bu anlamda çözüm üreten tasarımlardandı. Mimarlık ve tasarım ofisi Foster + Partners tarafından tasarlanan ve İtalyan mobilya markası Poltrona Frau tarafından üretilen Cove adlı koltuk da kamusal alanda bir nebze olsun izole olabilmek üzere tasarlanmış.

Kamusal alanda mini bir ofis gibi

Arkasındaki kavisli parça sayesinde mekanla kullanıcı arasına güçlü bir sınır çeken Cove bu şekilde ekranınızın, kitabınızın ya da dökümanlarınızın mahremiyetini garanti altına alıyor. Sırt yaslama ve kolları dayama açısından oldukça konforlu görünen koltuk, USB şarj noktası ve masası ile bir mekanda çalışırken ihtiyaç duyacağınız her şeyi içeriyor. Foster + Partners‘ın endüstriyel tasarımı başkanı Mike Holland’a göre Cove, kişisel alanın mekânsallığını araştırıyor, basit bir koltuğun işlev anlamında gelişmesini sağlıyor.

İki hafta önce Stockholm’da düzenlenen Passenger Terminal Expo fuarında sergilenen koltuğa yönelik en fazla talebin; bina resepsiyonları ve havalimanı salonları gibi kamusal alanlardan geldiği belirtilmiş. aslında Cove yalnızca iş amaçlı bir tasarım değil. Yemek yemek ya da dinlenme amaçlı gözlerden kaçmak isteyenlerin de yardımına koşuyor.

Kalabalıklar İçinde Özel Alan Yaratan Koltuk

Kalabalıklar İçinde Özel Alan Yaratan Koltuk

Kalabalıklar İçinde Özel Alan Yaratan Koltuk

Kalabalıklar İçinde Özel Alan Yaratan Koltuk Kalabalıklar İçinde Özel Alan Yaratan Koltuk

Kalabalıklar İçinde Özel Alan Yaratan Koltuk

Görsel: Foster + Partners