Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstediğin Yerde Rahatsız Edilmeden Çalış

İstediğin Yerde Rahatsız Edilmeden Çalış

Alcove, ofis dışında ve açık ofiste özel alan yaratarak iç rahatlığıyla çalışabilmeyi sağlıyor.

Özel alanı korumak hepimiz için çok önemli. Tomako’nun özel alan yaratan ofis mobilyaları ve evin içinde özel alan yaratan yatak çadırı gibi tasarımlar bu konuda karşımıza çıkmış dikkat çekici ürünler arasında. Alcove ise taşınabilir olması yönüyle fark yaratan bir başka özel alan sağlayıcı. Bol bol ofis dışında çalışmak durumunda kalanların ve açık ofislerde çalışanların uzun süredir beklediği bir çözüm olabilir.

Hem ofis dışında hem de açık ofiste özel alan yaratıyor

Alcove, katlanmış haliyle dizüstü bilgisayarınızı ya da dökümanlarınızı taşıdığınız sıradan bir iş çantası gibi görünüyor. Masaya koyup açtığınızda ise anında kimsenin sizi rahatsız edemeyeceği, portatif bir çalışma alanına dönüşüyor. Diyelim ki acil bir işi uçak yolculuğunuz sırasında halletmeyi planladınız. Veya ofisin duvarları arasında çok daraldınız ve yakındaki bahçeli bir kafede kahvenizi yudumlarken çalışmayı düşünüyorsunuz. Ancak başka insanların gözü sizin ekranınızdayken nasıl çalışacağınız, özel bilgilerinizi başkalarının görmesini nasıl engelleyeceğiniz bir sorun haline dönüşüyor. Sırtınızı duvara verebileceğiniz herkesten uzak bir masa bulsanız bile tam olarak mahremiyeti korumak mümkün olmuyor. Yalnızca ofis dışı alanlarda değil, günümüzde çok yaygın olan açık ofislerde gizlilik sorunu yaşandığını pek çok insan dile getiriyor. Hatta açık ofislerdeki gürültü kirliliği de çalışanların konsantrasyonunu olumsuz yönde etkiliyor. Alcove tüm bu sorunlara çözüm vaadiyle yaratılmış. ABD’li tasarımcılar Yared Akalou ve Sergio Aleman Jr. tarafından tasarlanan ürün Kickstarter’da da fonlanmış ve kampanya 3 gün önce başarıyla hedefini tutturarak sona ermiş.

Sesleri de dışarı sızdırmıyor

Katlanmış durumda taşıdığınız Alcove’u masaya koyup açtığınızda yan taraflarında bulunan paneller başkalarının sizin ekranınızı görmesini engelliyor. Alcove’un sağladığı gizlilik ekranınızdaki görüntüleri korumakla sınırlı değil. Ses mühendisleriyle iş birliği yapılarak geliştirilen gürültü kontrol sistemi, ses açısından da mahremiyetinizi koruyor.  Bir video izliyor veya bir Skype görüşmesi yapıyor olabilirsiniz. Alcove Bu sırada çıkan seslerin dışarıya sızmasını engelliyor. Bu açıdan bakıldığında, çevreye gürültü yaymanızı engelliyor ve sizin de başkalarının özel alanına saygılı bir şekilde çalışmanızı sağlıyor. Bu noktada akla “kulaklık takmaktan ne farkı var?” sorusu geliyor. Alcove’a göre farkı, çevreden kopmadan çalışmayı sağlaması. Kulaklık taktığınızda çevre ile olan etkileşiminizi ve çevre üzerindeki kontrolünüzü tamamen yitiriyorsunuz. Ancak Alcove ile böyle bir sorun yaşamıyorsunuz. Örneğin çalışma arkadaşınızın size soru sormak için yanınıza gelip omzunuzu dürtmesi gerekmiyor. Ofiste o sırada gerçekleşen önemli bir olayı kaçırmıyorsunuz.

Fazla ışığa ve yetersiz ışığa karşı çözüm sunuyor

Alcove, dizüstü bilgisayarınızın yerine basılı dökümanlara ya da kitabınıza konsantre olmak istediğinizde çalışma alanınızı aydınlatmaya yardımcı olan, şarj edilebilir bir LED arka ışığa sahip. Böylece günün herhangi bir saatinde, hatta loş bir bar ortamında dahi çalışma özgürlüğü sunuyor. Bilgisayar konusuna geri dönersek, açık havada çalışırken de ekranınızın güneş nedeniyle görünmez olmasını önlüyor. Dış cephesinin vegan deriden yapıldığını ve su geçirmediğini de ekleyelim. 13-15 inç boyutlarındaki tüm PC ve Mac bilgisayarla uyumlu. Ancak bilgisayarınızla birlikte yanınızda taşırken ağırlığının 1,156 kg olduğunu da göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Ne dersiniz, sizce özel alan konusunda geçerli bir çözüm sağlar mı?

Görsel: Kicsktarter