Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Müziğin İç Dünyamızda Yarattığı Anlam

Müziğin İç Dünyamızda Yarattığı Anlam

Bose, yeni kampanyasında sakin ama etkili filmler aracılığıyla müziğin bize yaşattığı hisleri ekrana getiriyor.

Hani müziğin dışarıda olan bitenden bağımsız, bize hissettirdiklerinin içimizde hissettiğimize paralel olduğu ve kendimizi iyi hissettirdiği anlar vardır ya… Hepimiz, kulağımızda kulaklıkla müzik dinlerken bunlardan birini yaşamışızdır. Dışarısı karanlık ve bunalımlıyken bile sizin ruh haliniz umut doluyken tam o sırada giren “doğru” müzikle kendimizi güçlü ve mutlu hissettiğimiz anlar. Bose QC35 II kulaklık için hazırlanan “However you feel, really feel.” (Nasıl hissederseniz hissedin, gerçekten hissedin.) sloganlı kampanyası da tam olarak bu hissi odağına alıyor.

30 saniyelik 4 ana film ve 2 dijital filmden oluşan kampanya;  Kanada, Fransa, Almanya, Norveç, İngiltere ve İsveç’te yayına girdi. Grey Londra tarafından yaratılan spotlar farklı farklı insanlara ve onların müziklerine yer veriyor. Kulaklıkların gücünü gösteren bangır bangır filmler değil bunlar; son derece içsel, kişisel ve sakin bir kampanya. Filmler, dış dünya ile kişinin kendi içinde yaşadığı arasındaki tezatı; Oscar adayı piyanist ve besteci Dustin O’Halloran’ın kampanya için özel olarak bestelediği eserleriyle vurgulayarak veriyor. Bunu yaparken de doğru kulaklığın önemini kör göze parmak bir şekilde değil; inceden inceden izleyiciye aktarıyor.

6 Farklı İnsan, 6 Farklı His

Filmlerden “Alive” (Canlı) şafak vakti okul dansından tek başına çıkıp scooter’ına atlayarak evine dönen genç bir çocuk görüyoruz. Mutlu mu, mutsuz mu, hüzünlü mü tam olarak bilmiyoruz ama varsayımımız hayal kırıklığı olduğu yönünde. Müzik yükseldikçe kamera çocuğun yüzüne odaklanıyor. Çocuğun yanağında bir ruj izi, yüzünde belli belirsiz bir gülümseme var, müzik ise mutlu, canlandırıcı bir etkide. Bunu gördüğümüzde çocuğun ne hissettiğini anlıyoruz, filmin de dediği gibi yaşıyor çocuk, o anın içinde.

Diğer film olan “Bliss” (Mutluluk) zorlu bir bale provasında geçiyor. Balerinin ayakları yara bere içinde, kendisi terli, belli ki yorgun ve bitap düşmüş. Kadın kafasını duvara dayıyor ve yumuşak, tatlı bir müzik başlıyor. Yorgunluk değil, mutluluk var yüzünde.

“Hope” (Umut) isimli film, bir adamın yüzüyle açılıyor. Arkada bir şehir görüntüsü, gözleri yaşlı. İntiharı mı düşünüyor bu adam, derdi nedir, sorguluyoruz ama müziği umut dolu, ilham verici bir müzik. Adam gökyüzündeki havai fişeklerle gülümsüyor.

“Young” (Genç) filminde, Amerikan futbolu oyuncusu Larry Fitzgerald rol alıyor. Etraf sakin, fazla hareket yok, yaşlı insanlar ve çocuklardan başka kimse yok. Gençliğe dair bir ortam yok gibi ama müzikle birlikte gençleşiyor. Fitzgerald keyifleniyor ve bir seksek oyununa başlıyor.

Bose’nın NFL sponsorluğu kapsamında yine Amerikan futbolcularına yer veren diğer iki filmi ise dijital ortamda yayına giriyor. Bunlardan “Charged Up” (Gaza gelmiş), Atlanta Falcons oyuncusu Julio Jones’u kendi görüntülerini seyrederek egzersiz yaparken gösteriyor ve müzikle birlikte iyiden iyiye sahaya çıkma havasına giriyor.

Seattle Seahwaks’tan Russell Wilson’ın oynadığı “Devoted” (Adanmış)  ise yine egzersiz yapan sporcuyu ekrana getiriyor. Ama filmin sonunda tatlı bir müzikle birlikte Russell’ın bebeğine adanmışlığını görüyoruz.

Aslında filmlerde müziğin izleyicide bir duygu yaratmak ve farklı etkiler bırakmak için kullanılması hep tartışılan bir konu. Aynı sahneyi iki farklı müzikle dinlediğinizde bambaşka bir izlenim edinmeniz olası. Bose’nin kampanyası bu durumu ele alıyor ve bunu müziğin gücünü hissettiren sessiz, sakin ama etkili filmlere çeviriyor.

Künye:
Reklamveren: Bose
Reklam Ajansı: Grey Londra

“Young” – “Bliss” – “Alive” – “Hope”
Yaratıcı Yönetmen: Dan Cole, Andy Garnett
Yaratıcı Ekip: Lex Down, Jamie Starbuck, Andy Preston, Brian Platt, Samira Ansari
Ajans Yapımcısı: Tash Bloom
Asistan Yapımcı: Jessie Gammell
Müşteri İlişkileri: Justine Johnson, Oscar Flintoft, Andy Samuels, Jordan Hutchinson
Yönetmen: Miles Jay
Yapım Şirketi: Smuggler
Yapımcı: Ben Roberts
Görüntü Yönetmeni: Evan Prosofsky
Müzik Süpervizyon: Wake The Town
Müzik Beste: Dustin O’Halloran
Ses Tasarım: Sam Ashwell, 750mph
Kurgu: Ben Jordan, Work Editorial
Post Prodüksiyon: Absolute Post
Renklendirme: Tom Poole, Company3 NY
Görsel Efekt: Dan Baiton

”Charged Up” “Devotion”
Yaratıcı Yönetmen: Mick O’Brien
Eş Yaratıcı Yönetmen Craig Falzone, Dave Faucher
Ajans Yapım Başkanı: Eliza Lucas
Ajans Yapımcısı: Jeff Eggleston
Yaratıcı Strateji: Jon Restaino
İş Birliği Pazarlama: Josh Glasheen
Pazarlama Hizmetleri: Patty Kenney
Küresel Sosyal Medya: Christina Kelleher
Yönetmen: Noah Conopask
Yapım Şirketi: THEM, Sweet Shop
Yapımcı: Federico Negri
Görüntü Yönetmeni: Garrett Davis
Kurgu: Al Spy
Renklendirme: Seth Ricart, RCO
Post Prodüksiyon: Bose
Ses ve Müzik Deneyimi: Jon Day

Görsel: YouTube