Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bose Frames: Hem Güneş Gözlüğü Hem Kulaklık

Bose Frames: Hem Güneş Gözlüğü Hem Kulaklık

Bose'in yeni ürünü Frames hem güneş gözlüğü hem de bir kulaklık olarak; müzik dinleme, arama yapma ve sesli artırılmış gerçeklik özelliği sunuyor.

ABD’li ses teknolojileri markası Bose‘un yeni ürünü Frames, kullanıcının müzik dinlemesine, arama yapmasına ve artırılmış gerçeklik deneyimlerine erişmesine imkan tanıyan bir güneş gözlüğü. Saplarında küçük, odaklanmış bir hoparlör setine sahip olan Frames, bu yolla standart kulaklıklara benzer bir dinleme deneyimi sunuyor.

Frames iki farklı açıdan yenilik sunuyor. Birincisi, doğrudan kulağa takılmadan kişiye özel ses sağlıyor ve ikincisi, ses tabanlı artırılmış gerçeklik içeriği deneyimleme imkanı sunuyor. Frames, görünüm ve işlev açısından sıradan bir güneş gözlüğünden farksız gibi duruyor ta ki siz onu açana kadar. Açtığınızda diğer özellikleri de devreye giriyor. Böylece telefonunuza, kişi listenize, internete ve tüm sesli içeriğe erişebilir hale geliyorsunuz.

Frames, sesli artırılmış gerçeklik deneyimi sunuyor

Frame’in, artırılmış gerçekliği görsel anlamda kullanmadığının, Google Glass gibi ekranda bilgi paylaşmadığının da altını çizmek gerek. Görüntü değil ama Frame’den yayılan ses katmanı, gerçek dünyanın sesi ile iç içe geçiyor. Gözlük, artırılmış gerçeklik deneyimlerini kullanıcının anlık gerçekliğiyle senkronize etmek için dokuz eksenli bir baş hareket sensörünü ve eşleştiği iOS ya da Android cihazdan çektiği GPS verisini kullanıyor.

Bose Frame’in artırılmış gerçeklik özelliğinin; fitness, seyahat, öğrenme, eğlence ve oyun gibi alanlarda kullanılabileceğini öngörüyor. Frame’in çerçevesi iki farklı stilde sunulmuş: Ray-Ban benzeri köşeli model ve yuvarlak hatlara sahip daha küçük bir model. Her biri mat siyah renkte, menteşeleri ise ltın kaplamalı çelikten yapılmış. Çerçeve ağırlık açısından da standart güneş gözlüklerinden farklı değil ve yalnızca 45 gram.

Bigumigu olarak bu yıl SXSW’te Frames’in 3B baskı bir prototipini denemiştik ve Instagram üzerinden paylaşmıştık. SXSW 2018 başlıklı öne çıkan hikayeden erişebilirsiniz. Bose, Frames ile ilgili yenilikleri yine önümüzdeki Mart ayında SXSW’te paylaşmayı planlıyor.

SXSW 2018’de Bose aktivasyonundan gözlemlerimiz: 

Görsel: Bose, Bigumigu