Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Jimmy Nelson Çektiği Fotoğraflarla Kabile Kültürünü Kucaklıyor

Jimmy Nelson Çektiği Fotoğraflarla Kabile Kültürünü Kucaklıyor

İngiliz fotoğrafçı Jimmy Nelson'ın çektiği 100 bin görselden, varlıklarını yitirme tehlikesiyle karşı karşıya olan 36 etnik grup için kısa film oluşturuldu.

Sosyal bir varlık olan insanların arasında yüzyıllardır devam eden bir etkileşim mevcut. Bu etkileşimin de kültürler arası bir boyutta olması yine insanlar sayesinde. Asimilasyon, küreselleşme ve emperyalizm gibi kavramlar da yerel kültürlerin parçalanarak formlarını değiştirmesine sebebiyet veriyor. Dünyanın eşsiz yerli halklarının kültürel kimliklerini kaybetme riski altında olduğu için bu konunun üzerine yoğunlaşarak bir proje hayata geçirmek isteyen İngiliz fotoğrafçı Jimmy Nelson, yerel kültürleri korumayı amaçlayan bir proje gerçekleştirdi.

Yayınlanan film, J. Walter Thompson Amsterdam ve J. Walter Thompson Hindistan ofislerinin ortak imzasıyla oluşturuldu. Yaptığı işlerle adından oldukça söz ettiren İngiliz fotoğrafçı Jimmy Nelson‘ın çektiği fotoğraflardan yola çıkarak yaratılan proje, Blink And they’re Gone adlı bir fotoğraf odaklı kısa film olarak yayınlandı.

Tam 90 gün sürdü

Jimmy Nelson’ın 30 yılı aşkın bir süredir yaptığı gezilerde çektiği 100 bin görsel arasından seçilerek ortaya çıkarılan filmin düzenlenme aşaması da oldukça uzun. 90 günlük bir post prodüksiyon sürecinin ardından hazırlanan film; Papua Yeni Gine’den Huli Wigmen, Moğolistan Kazakları, Hindistan’dan Sadhus ve Nijerya’dan Çad’dan Wodaabe gibi 36 farklı etnik grubun kendilerine özgü yaşamını gözler önüne seriyor.

Yok olma riskiyle karşı karşıya olan etnik grupları fotoğraflayan ve oldukça uzun bir süredir bu proje üzerinde çalışan Jimmy Nelson, çektiği fotoğrafları kendi internet sitesi üzerinden satışa sunuyor .

Künye:

Reklamveren: Jimmy Nelson
Reklam Ajansı: JWT-Amsterdam, JWT-India
Fotoğrafçı: Jimmy Nelson
Halkla İlişkiler Yöneticisi: Marit de Hoog
Proje Yöneticisi: Coco Box
Yönetmen: Senthil Kumar
Yaratıcı Ekip: Bas Korsten, Senthil Kumar
Prodüksiyon: Small Fry Production
Editör: Priyank Premkumar, Dev Nayak, Kevin Menezes
Müzik Yöneticisi: Dhruv Ghanekar
Vokal, Ritim: Taufiq Qureshi
Ses Mühendisi: Joseph George
Ses Stüdyosu: Various Indigenous Artist
Post Prodüktör: Jebastin Anton

Görsel: Vimeo