Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Manajans JWT, Kadın Reklam Yaratıcılarını Bekliyor

Manajans JWT, Kadın Reklam Yaratıcılarını Bekliyor

Manajans, JWT'nin küresel olarak yürüttüğü, reklam sektöründeki kadın yaratıcıları artırmaya yönelik HLR Bursu için başvuruların başladığını duyurdu.

Reklam sektöründe yaratıcı alanlarda kadın çalışanlarının sayısını artırmak ve dengeli bir cinsiyet dağılımını teşvik etmek için çeşitli inisiyatifler gündemden. Cannes Lions’un See It Be It projesi de bu anlamda önemli bir proje. J. Walter Thompson de küresel olarak bu konuda çalışmalar yapan bir ajans. Manajans J. Walter Thompson da küresel anlamdaki çalışmaları Türkiye’de sürdürüyor. Bu doğrultuda bu yıl dördüncü yılına giren JWT HLR Bursu’nun da duyurusunu yaptı.

Helen Lansdowne Resor ya da kısa adıyla HLR Bursu, sektördeki yaratıcı kadın liderlerin azlığından yola çıkarak, kadınları reklam endüstrisindeki yaratıcılık aşamalarında daha fazla görebilmek adına üniversite öğrencilerini destekleyen bir program. Endüstrinin ve J. Walter Thompson’ın ilk kadın yazarı Helen Lansdowne Resor’ın adının verildiği burs programı 2014 yılında kurulmuş.

Kadın Reklam Yaratıcıları İçin Önemli Fırsat

Program kapsamında her yıl 5 yaratıcı kadın; bireyselde 10.000 $’a kadar burs, bir JWT ofisinde ücretli staj, bir JWT mentörü ve mezuniyet sonrası yerleştirme sürecinde öncelik verilerek değerlendirmek üzere ödüllendiriliyor. Kısacası, sektöre giriş yapmak isteyen genç kadınlar için çok değerli bir fırsat sunuyor.

Programın bu yılki başvuruları 14 Mayıs 2018’e kadar internet üzerinden alınıyor. Burs programına,; kayıtlı lisans öğrencisi, yeni mezun ve/veya portfolyo çalışması yürüten tüm kadın öğrenciler başvuruda bulunabiliyor. HLR sitesi üzerinden program hakkında daha fazla bilgi edinilebiliyor.

Görsel: Manajans Facebook