Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaratıcı Sektörün Kadın Yöneticileri Buraya!

Yaratıcı Sektörün Kadın Yöneticileri Buraya!

Cannes Lions, yaratıcı sektörüdeki cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek için yürüttüğü See It Be It programı için başvuruları almaya başladı.

Cannes Lions‘un 2014 yılında lanse ettiği, sektördeki cinsiyet eşitsizliğini gündeme getirme amaçlı See It be It programı, bu sene için başvuru almaya başladı. Spotify iş birliğiyle gerçekleştirilen program; açılan 5 ek kontenjan ile 20 kadına kariyerlerini geliştirme fırsatı sunacak.

See It Be It, özellikle üst düzey pozisyonlardaki cinsiyet eşitsizliği konusunda sektörü harekete geçirmeyi amaçlayan bir program. Yaratıcı pozisyonlardaki geleceğin kadın yöneticilerini tanımlamayı ve onlara hızlandırıcı bir program sunmayı hedefliyor. Bu sayede de yaratıcı sektörde var olan cinsiyet dengesizliğini ele almayı umuyor. Kadın yaratıcı yönetmenlerin sektörde %11 gibi bir oranda olduğunu vurgulayan program yöneticisi Louise Benson, See It be It ile bunu değiştirmek için bir fırsat yarattıklarını söylüyor.

Spotify ile iş birliği

Spotify ise geçtiğimiz yıllarda iş yerindeki çeşitliliği artırma ve kapsayıcılık adına gerek kendi içerisinde, gerekse iş ortakları ile pek çok adım attı. Şimdi de Cannes Lions ile iş birliği ile Spotify’dan pek çok kadın yönetici festival süresince ve festivalın yıllık etkinlik programı çerçevesinde rol alacak.

Spotify Başkan Yardımcısı Danielle Lee, yaratıcı toplulukların ancak barındırdıkları yetenekler kadar etkin olabileceğini vurgularken yaratıcı yeteneklerin dünyamızı yansıtmasının gerekliliğine dikkat çekti. Bu anlamda See It Be It ile yaptıkları ortaklıktan ve yaratıcı pazarlama alanındaki kadınların potansiyellerini gerçekleştirmesi için çalışmaktan heyecan duyduklarını belirtti.

Bu senenin teması: Liderlik

Programın bu yılki teması, geçen senenin “Özgüven” temasını bir adım ileri taşıyacak şekilde “Liderlik” olarak belirlendi. Katılımcılar, program çerçevesinde içten dışa liderlik yeteneklerini geliştirirken bunun özgüven ve tutkuları üzerindeki doğrudan yansımalarını görecekler.

Bu senenin See It Be It elçisi ise R/GA Yetkili Yaratıcı Yönetmeni Chloe Gottlieb. Gottlieb, bu yılın katılımcılarını yönetici eğitimleri, özel networking fırsatları ve mentorluk etkinliklerinden oluşan program süresince yönlendirecek. Gottlieb’in yanı sıra  Badger & Winter Yetkili Yaratıcı Yönetmeni Madonna Badger da programın yönetim kurulunda yer alıyor. Program, şu anda program mentorluğu için diğer adayları belirleme sürecinde. Seçilen kişilerin hem festival süresince hem de düzenli etkinliklerde konuya zaman ayırmaları bekleniyor.

Başvuru için son kabul tarihi: 16 Mart. Başvurular internet sitesi üzerinden alınıyor.

Görsel: YouTube