Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
See It Be It; Orta Doğu Bölgesindeki Kadın Yaratıcılar İçin Geliyor

See It Be It; Orta Doğu Bölgesindeki Kadın Yaratıcılar İçin Geliyor

Dubai Lynx; Cannes Lions'un sektördeki cinsiyet eşitsizliğine yönelik See It Be It programının ilk kez Orta Doğu bölgesinde de düzenleneceğini duyurdu.

Cannes Lions’un sektörde kadın-erkek uçurumunu aşmaya yönelik programı See It Be It, başvuraları açtığını duyurmuştu. Bununla birlikte programa dair bir diğer haber de festivalin Orta Doğu ayağı olan Dubai Lynx’ten geldi ve programın Neutrogena sponsorluğunda bölgede de düzenleneceği açıklandı.

See It Be It Dubai programı, Orta Doğu bölgesinde çalışan kadın yaratıcılara yönelik. Reklam, pazarlama, film, inovasyon, yazı işleri, tasarım, halkla ilişkiler gibi sektörlerde çalışan veya buralarda çalışmak isteyen kadınlar programa katılabiliyor. Program kapsamında festival boyunca, çeşitli seminerler, jüri odası erişimi, atölyeler, mentorluk olanakları, sektör liderleriyle buluşmalar ve özel networking fırsatları sunuluyor.

Festival Yönetmeni Thea Skelton, konuyla ilgili olarak bölgede çok sayıda kadın yaratıcı bulunduğuna dikkat çekerken bu kadınları bir araya getiren bir ağ kurulmasından ve onlara potansiyellerini gerçekleştirmek için bir fırsat sağlamaktan mutluluk duyduklarını belirtiyor. Aynı şekilde Neutrogena pazarlama Yönetmeni Andy Roberts da kadınları olumlu bir değişime götüren See It Be It programının marka misyonuyla örtüştüğünü anlatırken, bunun bir parçası oldukları için duydukları heyecanı vurguluyor.

See It Be It Orta Doğu Bölgesi İçin Bir İlk

Dubai Lynx, bugüne kadar pek çok eğitim ve yarışma ile bölgedeki genç yeteneklerin gelişimine katkıda bulunmuştu. See It Be It ise sektördeki ilk cinsiyet eşitsizliğine yönelik program olacak. Programın zamanlaması Orta Doğu’da esen değişim rüzgarları ile birlikte değerlendirildiğinde oldukça yerinde.

Programa başvurular 26 Şubat’a kadar internet üzerinden yapılabiliyor. 

Görsel: Dubai Lynx