Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eğlence Parkı Gibi Ofis: Yemeksepeti Park

Eğlence Parkı Gibi Ofis: Yemeksepeti Park

6 milyon dolar harcanarak yapılan Yemeksepeti Park, çalışanların birinci evi olmayı hedefliyor.

Ofiste ya da okulda çok zaman geçiriyoruz. Günlerin 24 saat olduğuna inanmadığımız zamanlardayız. Yetmiyor, günler yetmiyor ve biz saatlerimizin çoğunu evde değil, ofiste ya da o tarz gitmekle sorumlu olduğumuz yerlerde geçiriyoruz. Ve genelde ofislerimiz eğlenceli değil, sıkıcı. Karşımızdaki insana saatlerce baktığımız masalarımız var. Yaratıcı sektörde çalışıyorsanız ya da iyi bir kurumsalın çalışanıysanız belki ofisleriniz keyifli olabilir. Keyifliden kastım ama içerisine bir oyun konsolu konması, eğlenceli değil ama havalı denebilecek bazı nesnelerin etrafta bulunması gibi detaylar. Aaa, bir de tabii rahat koltukları olan bir ya da birkaç dinlenme alanının olması. Ama bunlar çalıştığınız ofisi eğlenceli kılıyor mu gerçekten düşünmek lazım. Bir anda oyun konsolu alınca ofisler Google ya da Facebook gibi biz çalışanların görünce özendiği ofisler olmuyor. Ama bir marka Türkiye’de bu konuda çıtayı yükseltti ve orada çalışmayanların imreneceği bir ofis açtı. Kim mi bu? Yemeksepeti!

Tatilya gibi Ofis

Yemeksepeti Park diye adlandırılan yeni ofis çok büyük ve aslında Yemeksepeti Eğlence Parkı diyebileceğimiz bir tasarıma sahip. Nevzat Aydın zaten çalışanlarını ve onların mutluluğunu önemseyen bir CEO. Nevzat Aydın şirket satıldığında “bu hepimizin başarısıdır” diyerek kazanılan paranın bir kısmını 114 çalışanıyla paylaşmıştı. Şimdi de yaptıkları Park’ın içerisinde yok yok! Yemeksepeti Park’ta uyku odası var, gerçekten Karate Kid gibi eski bilgisayar oyunlarını oynayabileceğiniz oyun odaları var, yoga ve pilates yapabildiğiniz bir spor odası var. Bir müzik dolabı dahi varmış. Oturma alanları da sanki bir festivaldesiniz gibi duruyor. Eğlenceli kısacası.

Ayrıca sadece eğlenceli de değil. Aslında bu tasarımla tüm departmanlar birbiriyle daha rahat ve uzun olmayan iletişimler kurabilecekler. Sıkıcı, uzun süren toplantılardan ziyade çalışanlar bu Park’ın içerisinde karşılaşıp eğlenirken çalışacaklar. Yemeksepeti bu projeye 6 milyon dolar harcamış ama hak ediyor gibi duruyor. İnsan çalışmak istiyor bir değil mi? Ya da Yemeksepeti’nde çalışan arkadaşı varsa “ziyaret mi etsem ya” diye düşünüyor. Yemeksepeti kullanmayan adam ya da infografik reklamlarıyla lovemark olmaya oynayan Yemeksepeti yeni parkıyla da çalışanlarının birinci evi olacak belli.

Görsel: Nevzat Aydın