Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reklamcı Akşam Yemeğini Evde Yiyemiyor

Reklamcı Akşam Yemeğini Evde Yiyemiyor

Reklamcı nasıl besleniyor? Reklamcının en çok tercih ettiği yiyeceklerden hangileri reklamcının sağlığı için iyi, hangileri sağlığına zararlı?

Kristal Elma Festivali’nin ilk gününde gerçekleşen en keyifli ve sağlığa yararlı oturumlardan biri “Reklamcılar Nasıl Besleniyor” oldu. Oturum süresince Yemeksepeti.com’un Pazarlama Direktörü Barış Sönmez, reklam ajanslarının Yemeksepeti sparişleri hakkındaki verilerden faydalanarak reklamcının beslenme alışkanlıkları hakkında çok ilginç istatistikler ortaya koydu. Mezura’nun kurucusu, diyetisyen Dilara Koçak ise bu beslenme alışkanlıklarını uzman gözüyle yorumladı.

Yemeksepeti verilerine göre, reklamcının en favori yemeği et döner dürüm!

Et döner dürümü, sırasıyla şu yemekler takip ediyor: mercimek çorbası, ızgara köfte, lahmacun, ton balıklı salata, kaşarlı tost, cheeseburger, patates kızartması, ezogelin çorbası, hamburger.

Barış Sönmez’in ortaya koyduğu veriler, son 3,5 ayda reklam ajanslarından verilen 15 bin yemek sparişini esas alıyor. Sparişlerin %42’si kadınlar, %53’ü ise erkekler tarafından verilmiş. Sönmez, Yemeksepeti genelinde kullanıcıların en sık tercih ettiği yiyeceğin kebap ve tatlılardan da künefe olduğuna; reklamcıların ise kebapları ve künefeyi tercih etmediğine dikkat çekti. Çok sık etsiz bamya, fava vb eşine az rastlanır sparişler veren şaşırtıcı ajanslar da olduğunu ancak bunun biraz da ajans yakınlarında bu yiyecekleri güzel yapan restorantlar olmasından kaynaklı olabileceğini belirtti. Ajanslara verilen spariş saatlerine bakıldığında ise reklamcının çoğunlukla akşam saatlerinde çalışıyor olduğu, akşam yemeğini evde yiyemediği görülüyor.

Dilara Koçak’ın reklamcıların beslenme alışkanlarına yönelik tespitleri ve reklamcılara tavsiyeleri ise şöyle oldu:

  • Aşırı kahve, aşırı alkol ve kırmızı et tüketimi stresi arttırabilir.
  • Yemeksepeti ortalamasının çok üzerinde balık tüketimi olması iyi, daha da artmasını dilerim. Stres ve depresyonla mücadelede Omega 3 çok büyük önem taşıyor, adeta antidepresan etkisi yapıyor.
  • Güneşli havalarda, öğlen aralarında güneşe çıkıp D vitamini almaya dikkat edin.
  • A, C, E vitaminleri ve selenyum depresyonla ve stresle mücadeleye iyi gelir; yeşil yapraklı sebzeler, fındık, ceviz, badem tüketin. Günde iki kez taze meyve tüketmeye özen gösterin. Ajanslarda çay – kahve standlarının yanında taze meyve bulundurulması iyi olabilir.

Görsel: Bigumigu, Barış Sönmez (Yemeksepeti) Kristal Elma 2016 sunumu