Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Coros LINX: Bisikletçilerin Kulaklarını Özgürleştiren Kask

Coros LINX: Bisikletçilerin Kulaklarını Özgürleştiren Kask

Coros LINX, bisikletçilerin müzik dinlemek için kullandığı, çevredeki sesleri engelleyen kulaklıklar takmasına kemik iletimi teknolojisiyle son veriyor.

Coros Wearable Inc.’nin tasarladığı Coros LINX; bisikletçilerin müzik dinlemek ve GPS’ten yol tarifi almak için kullandıkları, özellikle trafiğin yoğun olduğu yollarda dış sesleri engelleyerek onları tehlikeye atan kulaklıklardan kurtaran akıllı bisiklet kaskı. Kulakları tamamen açıkta bırakan kask, bisiklet sürücülerinin istediği müziği dinlerken trafik ve çevrenin sesini duymasını, telefon görüşmesi yapmasını, konum bilgisi ve sürüş verisi alabilmesini sağlıyor.

Sürüş sırasında telefona göz atılan anlarda oluşabilecek dikkat dağınıklığı ve beraberinde gelen tehlikeleri ortadan kaldıran Coros LINX’teki kayışın her iki tarafa da yerleştirilen hoparlör ve rüzgar geçirmeyen mikrofon, akıllı telefonla kablosuz bağlantı kuruyor ve sesi kemik iletimi sayesinde kulaklara gönderiyor.

RideAware teknolojisi ise sürücü güvenliğini tehlikeye atmadan daha gelişmiş ses ayarı yapabilmek için gidona sabitlenen kontrol panelinden birkaç dokunuşla ulaşılmasına olanak tanıyor. Bu panelden; ses kontrolü, dinlenen parçayı değiştirme, gelen aramayı cevaplama gibi fonksiyonlar yerine getiriliyor.

Güvenliği ve performansı üst seviyede tutmak için geliştirilen Coros LINX, bisiklete binme zevkini doruklara taşıyor. Yüksek hızlarda sürtünmeyi azaltan aerodinamik tasarımdaki su geçirmez kask, akıllıca konumlandırılmış havalandırma delikleri sayesinde uzun yolculuklarda başı serin tutuyor. Konforlu köpük kısım ve mandallı kayış sistemi kaskın başa sabitlenmesini kolaylaştırıyor.

Kickstarter’da başarılı bir grafik çizen, iki farklı boyda ve beyaz, siyah, turuncu renklerdeki Coros LINX’e ön siparişle 100 dolara sahip olabilirsiniz.

Görsel: Kickstarter