Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kendiliğinden Şişen Bisiklet Kaskı

Kendiliğinden Şişen Bisiklet Kaskı

Fransız girişim Bumpair, bir scooter şirketinin iş birliğiyle test ettiği kendiliğinden şişen bisiklet kaskının yeni versiyonunu piyasaya sürerek genel kullanıma açtı.

Fransa merkezli girişim Bumpair, bir scooter paylaşım şirketinin iş birliğiyle kendiliğinden şişebilen ultra kompakt bir bisiklet kaskı geliştirerek bisiklet güvenliğine yeni bir boyut getirdi. Scooter araçlarından birinin kilidinin açılmasının ardından bir uygulama aracılığıyla tek tıkla otomatik olarak şişebilen kaskın, standart bisiklet kasklarına kıyasla dört kat daha fazla koruma sağladığı belirtiliyor. Bumpair 2.0 adlı kask, şirketin kullanıcı tabanını genişletmek için gerçekleştirdiği bu iş birliği dışında scooter şirketine veya uygulamaya bağlı olmadan da el pompası ile şişirilerek kullanılabiliyor.

 

Esasında kendiliğinden şişen bisiklet kaskının prototipi Bumpair tarafından birkaç yıl önce tasarlandı. Prototipi geliştirerek el pompasıyla da şişirilebilen ikinci versiyonu Bumpair 2.0’ı piyasaya süren girişim, scooter şirketi ile olan iş birliğinin ardından tasarımın genel kullanıma açılmasına karar veriyor.

Yüzde 88 geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen bisiklet kaskı, AB’nin güvenlik standartlarına uygun şekilde üretildi. Bumpair 2.0 aynı zamanda tasarımına entegre edilmiş, basit ve kullanımı kolay bir sistemle bisiklet sürmeye başlamadan önce sadece bir düğmeye basarak  kaskın basınç kontrolünü yapan bir basınç göstergesine sahip.

 

Tıpkı yakın zamanda Bigumigu’da yer verdiğimiz Inflabi gibi. Bir Alman girişim tarafından tasarlanan prototip aşamasındaki şişirilebilir kask Inflabi’den farklı olarak birkaç yıldır piyasada aktif olarak kullanıcılarla buluşan Bumpair, scooter uygulaması ile olan bağını koparıp kullanım tercihinde bisiklet severleri özgür bırakarak daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Bumpair (@bumpair.co)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Instagram