Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hız Festivalinde Yeni Porsche Heykeli

Hız Festivalinde Yeni Porsche Heykeli

Bu yıl hız tutkunları, Goodwood Festival of Speed'de Porsche'nin 75. yılını kutlayan 28 metrelik bir heykelle karşılaştı.

Dünyanın en kapsamlı motor sporları ve otomobil kültürü kutlaması Goodwood Festival of Speed, her yıl çarpıcı performanslar kadar etkinlik alanındaki yerleştirmeleriyle de göz alıyor. Etkinliğin vazgeçilmez sanatçısı ise Gerry Judah. Hemen hemen her yıl festival alanında onun imzasını taşıyan devasa bir heykel yerleştiriliyor. Yıllar içinde Porsche, Aston Martin, Mazda, Rolls-Royce, Honda, Lotus, Renault ve Audi heykelleriyle adından söz ettiren sanatçıya, 2013 yılındaki Porsche heykeliyle biz de yer vermiştik.

Goodwood Festival of Speed ve Porsche için bu yıl ayrı bir önem taşıyor

Bu yıl 13-16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen hız festivali 30. yıl dönümünü, Porsche ise 75. yıl dönümünü kutladı. İngiliz sanatçı, bu nedenle çok daha iddialı bir heykel ortaya koymuş. Devasa heykel, her biri Porsche’nin 75 yıllık başarılarında önemli kilometre taşları olan 6 otomobil ve bunları taşıyan yol biçimindeki 6 koldan oluşuyor.

Heykelde yer alan otomobilller şöyle: Porsche 356, 911 Sport Classic, 911 Carrera GTS, 963, 962 Blaupunkt ve 718 F2. En uzun kolda Porsche’nin gelecekteki yarış modellerini temsilen, 1960 Formula 2 sezonunda başarılı bir çıkış yapmış olan tek koltuklu Porsche 718 Formula 2 yer alıyor. 28 metre yüksekliğinde ve 26 metre genişliğindeki heykel 40 ton ağırlığında. Ayakta durabilmesi için 290 tonluk beton bir tabanla desteklenmiş.

Bu heykeli beğendiyseniz, bu yıl müzik festivali Lollapalooza için 95 adet eski Volkswagen Gol araba kaportası ile inşa edilen şu yerleştirme de ilginizi çekebilir.

Görsel: Instagram