Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Japonya’da Hareket Eden Dev Gundam Heykeli Dikilecek

Japonya’da Hareket Eden Dev Gundam Heykeli Dikilecek

Gundam Factory Yokohama, ünlü Japon anime serisinin 40. yılı şerefine Yokohama'ya dikilecek 18 metrelik hareket eden bir robot heykeli inşa edecek.

Gundam çocuklar ve çocuk kalanlar için ayrı bir tutku. Öyle ki bu dev robotlar Amazon’da bir ürün olarak satışa çıkmış, Japon mühendis Masaaki Nagumo ise 6 yıl çalışarak 8,5 metrelik hareketli bir robot inşa etmişti. Bu defa Gundam, 40. yıl kutlaması için Yokohama’da dikilecek 18 metrelik dev heykeliyle gündemimizde.

Heykel 2020 yazında dikilecek

Gundam Japonya için adeta milli bir değer. Dolayısıyla doğduğu günü kutlamayı ihmal etmiyorlar. 2009 yılında, 30. yıl kutlaması için Tokyo’ya sergilenen heykeller daha ilk aydan 4,5 milyon ziyaretçi turist çekmiş, hal böyle olunca da geçtiğimiz yıla kadar ülkenin farklı noktalarında sergilenmeye devam etmişti. Bu deda, Gundam Factory Yokohama adlı bir proje, Gundam’ın gerçek boyutlu ve hareket edebilen bir modelini yapıyor. 18 metrelik heykel, Japonya’nın nüfus açısında Tokyo’dan sonraki en büyük şehri Yokohama’ya yerleştirilecek. Tarih olarak da 2020 yazı hedefleniyor. Dolayısıyla 2020 Tokyo Olimpiyatları için Japonya’ya gidecekler robot heykelini de görme fırsatı bulabilecek.

Japonya'da Hareket Eden Dev Gundam Heykeli Dikilecek

Heykel, 2020 yazından itibaren yaklaşık bir yıl boyunca Yamashita İskelesi’nde ziyaret edilebilecek. Projenin gerçekleştirilmesi için tasarımcılar ve teknik denetçiler bir arada çalışacak. 18 metrelik robotun limanda gezinebilecek kadar hareketli olup olmayacağı bilinmese de yalnızca kaskındaki bazı parçaları oynatabilen Unicorn RX-0 gibi önceki modellerden daha gelişmiş olacağı tahmin ediliyor.

Görsel: Gundam Factory