Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geometrik Totemler

Geometrik Totemler

YoAz, Adobe Illustrator üzerinde çizdiği geometrik illüstrasyonlarına "Totems" adı bir seriyi ekledi.

Parisli grafik tasarımcı ve illüstratör YoAz, kendine özgü geometrik bir stilde çalışarak, karmaşık vektör görüntüleri yaratıyor. Yeni illüstrasyon serisi Totems de bu yaklaşımla ürettiği en çarpıcı projelerden biri.

Dev hibrit yapılar: Totems

Aslen reklamcı olan YoAz, illüstrasyon konusunda kendi kendini eğitmiş ve kariyerini de bu alan üzerine inşa etmiş. Bir objeyi ya da canlıyı çok boyutlu geometrik bir yaklaşımla tasvir etmekten büyük keyif alıyor. İlham kaynaklarının başında da kübizm ve bu akımın iki önemli sanatçısı Braque ve Picasso geliyor. Ayrıca Pop Art ve Op Art’tan da etkilenmiş. YoAz, Totems serisinde hayvanlardan, insanlardan ve çeşitli organik birimlerden oluşan dev totemler yaratmış. Her biri birer hibrit organizma gibi kendi içinde bir bütün. Renkler ve motifler de muhteşem.

En büyük ilham kaynağı Kübizm

Az, Adobe Illustrator’ı kullanma şeklinin, kendi tarzını yaratmasında büyük etkisi olduğunu düşünüyor. Hatta bu durumu “Illustrator’ı kullanarak evrim geçirdim” şeklinde açıklıyor. Geometrik şekiller ve farklı şekiller arasındaki uyum üzerine çok daha fazla odaklanıyor. Özellikle de kübizmi anımsatan görünümlere Illustrator kullanırken daha fazla yöneldiğini hissediyormuş.

Bazen kağıt üzerine kalemle çalışıp onu tarayarak dijital ortama atıyor, bazen de doğrudan Illustrator üzerinde çalışmaya başlıyor. Çizim bittikten sonra renkleri ayarlarını Photoshop’ta yapıyor. Ancak işin büyük kısmını her zaman Adobe Illustrator’de gerçekleştiriyor. Totems serisini yaratırken de Illustrator ve Photoshop kullanmış. Çizimi ise Wacom Cintiq’te gerçekleştirmiş.

YoAz; Sony Music, Nike, Marvel, Converse, Vice, DJI ve Adobe gibi dev markalar için çalışmış. Kişisel çalışmalarını, her zaman profesyonel çalışmalarına paralel olarak yürütüyor. Bazen markalar için yaptığı işler, kişisel çalışmaları için başka bakış açıları bulmasında fayda sağlıyor, bazen de tersine kişisel çalışmaları, ticari işlerine olumlu etki yapıyor.

Totems serisini beğendiyseniz,  YoAz‘ın çalışmalarını Behance profili, Instagram’ı ve ve Facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Behance
Manşet görseli düzenlenmiştir.