Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İki Efsanenin Birleşiminden Doğan LEGO Vespa 125 Modeli

İki Efsanenin Birleşiminden Doğan LEGO Vespa 125 Modeli

LEGO, Vespa’nın 75. yıl dönümünü kutlamak için 1106 parçadan oluşan, pastel mavi rengi ve detaylarıyla dikkat çeken Vespa 125 modelini sunuyor.

1946 yılında İtalyan otomobil, motosiklet, scooter üreticisi şirketi Piaggio tarafından geliştirilen ve üretilen Vespa, efsanevi tasarımıyla günümüzde hala en çok beğenilen scooter’lar arasında. Öyle ki scooter denildiği zaman akla ilk gelen Vespa oluyor. İtalyan tasarımının bir simgesi haline gelen Vespa 125, LEGO Creator Expert serisinin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor.

Daha önceleri Titanic seti, minyatür Porsche 911 GT3 RS, detaylı Land Rover Defender seti ve gerçeğiyle aynı boyutta çalışır bir Bugatti Chiron tasarımlarıyla karşımıza çıkan LEGO, bu sefer İtalyan efsanesinin 75. Yılını kutlamak için bir Vespa modeliyle geliyor.

Nostaljik esintisi her ayrıntısında gizli minik bir Vespa 125

LEGO koleksiyonlarına dahil olabilecek Vespa 125 modeli; 22 cm yüksekliğinde 12 cm uzunluğunda ve yaklaşık 35 cm genişliğinde. Küçük parçaları olduğu için yetişkinlere yönelik olarak sunulan setin içinde toplamda 1106 parça yer alıyor. Modelin orijinal açık mavi rengini korumak isteyen marka, LEGO parçalarında çok nadir karşımıza çıkan bu rengi nostaljik bir hava katmak için kullanıyor.

vespa

LEGO Group Kıdemli Tasarımcısı Florian Muller, bu efsanevi modeli oluşturmak için Vespa ekibiyle birlikte çalıştıklarını söylüyor. 1960’ların klasik Vespa’sını kutlamak ve orijinal modelin ayrıntılarını yeniden yaratmak için uzun bir tasarım süreci atlatan ekip en küçük detayları bile gözden kaçırmıyor. İşlevsel gidondan, yan bölümde yer alan motorun çıkarılabilir kapağına  ve içindeki motora kadar ilk bakışta görünürde olmayan detaylara bile özen gösteriliyor.

Aksesuarların içinde sevimli bir beyaz kask, İtalyan plakası, yedek lastik ve bir de çiçek sepeti yer alıyor. LEGO hayranlarının ve İtalyan kültürünü sevenlerin buluşma noktası olacak bu tatlı model işlevsel destek ayağı sayesinde ev ya da ofis gibi ortamlarda sergilenmeye oldukça uygun gözüküyor.

vespavespa

Görsel: LEGO