Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tüm Parçaları LEGO’dan Oluşan Harekete Hazır Bugatti Chiron

Tüm Parçaları LEGO’dan Oluşan Harekete Hazır Bugatti Chiron

1 milyondan fazla LEGO parçası, 16 uzman, 13 bin insan gücü saati ve tek bir hayal; karşınızda LEGO Technic'ten harika bir delirme, Bugatti Chiron!

LEGO ile birçok şey yapmak mümkün. Açıkçası bir laf var yabancılarda “sky is the limit” diye, gerçekten de LEGO ile uçun uçabildiğiniz kadar diyebilirim. Doğayı koruyan LEGO’lar, markaya uyumlu mobilyalar, çocukların çektiği filmler derken LEGO ve onun dünyasına değen ürün ve üretkenliğin sonu gelmiyor gerçekten. Şimdi de LEGO ekibi harika bir ürünle karşımızdalar. LEGO Technic markası birebir boyutta bir Bugatti Chiron ile karşımızda!

LEGO’nun yarattığı bu klasik lüks dört tekerli dostumuz tamamen LEGO Technic parçalarıyla yapıldı. Ve çalışıyor, esas güzelliği burada bu aracın. Siz bu Bugatti’ye binebiliyor ve sürebiliyorsunuz. Bu arada sadece dış gövde değil LEGO’dan yapılan. Direksiyon, pedal sistemleri, tekerlekler kısaca aklınıza gelebilecek her parça tamamen LEGO’dan yapıldı. Tabii ki bir marka özelliği olarak da yapıştırıcı kullanılmadı, her şey birbirine eklenerek birleştirildi.

Harika Hayaller Harika Arabalar

Saatte 18 mil yani 29 km hıza çıkabilen klasik araç için insanlı sürüş deneyleri dahi yapıldı. Tabii ki bu aracı alıp yazın köydeki akrabayı ziyaret olmaz, inişli çıkışlı, asfaltsız yollar bu aracın narinliğine zarar verebilir, liakin paranız varsa, yazın otobanlarda araç kullanacaksanız, çocuk ruhunuza hitap edecek harika bir ürün. Tasarım ekibi 1:1 modelin evveliyatında 1:8 ölçeğinde ürünü çalışıyor. Tasarımcı Aurelien Rouffiange ve ekibi gerçekten kendileri adına ortaya güzel bir iddia attılar ve kuponu yatırmadılar.

Çek Cumhuriyeti, Kladno’da bulunan LEGO tesisinde üretilen 1:1 Bugatti Chiron için 13 bin saatlik insan gücü harcandı. Bu tesis zaten LEGOLAND parçalarının da üretiminin yapıldığı tesis olduğundan büyük parçalar üretmede deneyimliler. 16 uzman eşliğinde teknik detayları birleştirilen Bugatti Chiron gerçekten tasarım, mekanik ve mühendislik açısından harika bir işçilik örneği. Ayrıca bu da önemli bir sayı belirtmek istiyorum, 1 milyondan fazla LEGO parçası kullanıldı bu 1:1 model için.

Parçalardan Bütüne Bir Bugatti Chiron

Tabii ki LEGO Technic ekibinin bunu yapmasının bir amacı var. Aslında normal paketli maket boyutunda bir Bugatti üretmek LEGO Technic ekibinin birincil amacı. Siteyi incelediğinizde bu klasik Bugatti Chiron ile başlayan marka ortaklığının birçok Bugatti modeliyle birlikte devam edeceğini görebilirsiniz. 16 silindirli motoru dahi LEGO’lardan yapılan aracın model oyuncağı da 1:1 modeli de harika görünüyor gerçekten. Ayrıca dinlemek isteyenler için bir podcast’i de mevcut ekibin.

Ekibi tebrik ediyorum, insanın çocukluk hayallerinin gerçek olabileceğini kanıtlıyorlar adeta. Hepimizin çocukluk hayali bu değildi elbet, ama bir noktada hayalleri kesişen insanlar var bu ürünle.

Görsel: LEGO