Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
66 Bin LEGO Parçası ile Hazırlanan Antik Roma Manzarası

66 Bin LEGO Parçası ile Hazırlanan Antik Roma Manzarası

Mimar ve tasarımcı Rocco Buttliere Roma'nın tarihi yapılarını 66 bin LEGO parçası kullanarak 1:650 ölçekle modelledi.

LEGO blokları kullanılarak yapılmış farklı boyutlarda ve tasarımlarda pek çok yaratıcı iş bulunuyor. Otomobil meraklıları Porsche 911 GT3 RS, Ford Mustang, Bugatti Chiron gibi farklı markaların modellerini gerçek boyutlarda veya ölçeklendirme yaparak tasarlıyor. İç ısıtacak derece tatlı LEGO bloklarından oluşan kediler ve diğer hayvanların heykelleri de bir tasarım başarısı. Mühendis Jason Alleman LEGO ile kinetik yapılar inşa ederken mimarlar geleceğin sorunlarına çözüm olabilecek tasarımlar gerçekleştiriyor. Sanatçılar ise heykeller ve ünlü tabloların reprodüksiyonu için LEGO parçalarını kullanıyor.

Rocco Buttliere LEGO parçaları ile kent simgeleri ve manzaralarını modelliyor

Kullanıcısının elinde çeşitli sanat eserlerine dönüşen LEGO bloklarından sanat eseri oluşturan bir diğer isim aynı zamanda bir mimar olan LEGO sanatçısı Rocco Buttliere. Chicago yaşayan sanatçı 2009 yılından bu yana kent simgelerini ve manzaralarını 1:650 ölçekle modelliyor. 10 yıl içinde 50’den fazla mekanın/yapının detaylı ve gerçekçi modellerini çıkardı. Buttliere, son olarak Roma’nın mikro ölçekli yapısını tasarladı.

View this post on Instagram

SPQR – Imperial Rome – circa 320 CE under Constantine I Commission: Museu da Imaginação, São Paulo (permanent exhibition) Parts: ~66,000 Scale: 1:650 Dimensions: 91in x 54in (231cm x 137cm) Design Time: 300+ hours in 32 days Build Time: 220+ hours in 24 days PC: @bri____m @museudaimaginacao @lego @legoarchitecture @museicapitolini #LEGO #RebuildTheWorld #InstaLEGO #LEGOArt #LEGOArchitecture #LEGOEngineering #LEGOTechnic #LEGOArtist #ChicagoArtist #LandmarkLandscape #SPQR #SenatusPopulusqueRomanus #Rome #Roma #RomanArchitecture #AncientRome #ImperialRome #Colosseum #CircusMaximus #TempleOfJupiter #Optimus #Maximus #CapitolineHill #PalatineHill #RomanForum #ForumRomanun #TiberRiver

A post shared by Rocco Buttliere (@rjbuttliere) on

 

Tapınaklar, Köprüler, Tiyatrolar ve daha fazlası

231 cm x 137 ölçülerinde gerçekçi modelin tasarımı 32 gün, yapımı ise 24 gün sürmüş. 66 bin LEGO parçasının yer aldığı modelde Circus Maximus, Capitoline Hill (Capitol Tepesi), Temple of Juppiter (Jüpiter Tapınağı), Theatre of Marcellus (Marcellus Tiyatrosu), Temple of Hercules (Herkül Tapınağı) ve Colosseum (Kolezyum) gibi önemli yapılar bulunuyor.

İnce detayların dikkat çektiği Roma manzarasının bulunduğu modelde yer alan küçük ayrıntılar @tutubuslatinus isimli Twitter kullanıcısı tarafından incelenmiş. Döneminde at arabası yarışı hipodromu ve kitlesel eğlencelerin gerçekleştiği Circus Maximus’un 1:650 ölçekli tasarımdaki uzunluğu yaklaşık bir metre.

Gladyatör dövüşlerinin, infazların ve tarihi savaşların canlandırmalarının gerçekleştiği Colosseum (Flavian Amfitiyatrosu veya Kolezyum) yapısının hemen yanında ise küçük heykelcikler ile birlikte Temple of Roma (Roma Tapınağı) ve Temple of Venus (Venüs Tapınağı) yer alıyor. Tiber Adası’nı ve onu anakaraya bağlayan Frabricius ve Aemilius köprülerini de eserde görmek mümkün.

Rocco Buttliere tarafından hazırlanan kent manzaralarını ve aralarında Aya Sofya’nın da bulunduğu kent simgelerini internet sitesinden ve Instagram sayfasından inceleyebilirsiniz.

Görsel: Rocco Buttliere, Legonium, Instagram