Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uzun Metraj Film Kalitesinde Mini Hikayeler: Micro Movies

Uzun Metraj Film Kalitesinde Mini Hikayeler: Micro Movies

Sanat yönetmenliği ve yaratıcı yönetmenlik yapan Florian Meimberg 140 karekterlik kısa hikayelerini Micro Movies isimli projesi ile kısa filmlere dönüştürüyor.

Florian Meimberg, iş hayatını sürdürürken bir yandan da hayallerindeki projeyi gerçekleştirmek için çalışan bir yönetmen. Düsseldorf’ta yaşayan Meimberg reklam sektöründe çalışıyor. 12 yıl boyunca uluslararası projelerde sanat yönetmenliği ve yaratıcı yönetmenlik gerçekleştiriyor. Reklamların yanında viral videolar, belgeseller ve müzik videoları çekiyor.

Florian Meimberg Twitter’daki 140 karakterlik kısa hikayelerini bir kitapta topluyor

2009 yılından bu yana Twitter kullanıcısı olan yönetmenin en fazla 140 karakterden oluşan kurgusal hikayelerinin yer aldığı Tiny Tales isimli bir kitabı bulunuyor. Bu minik masallar kitabı Almanya’da kısa sürede oldukça rağbet görüyor. Amazon’un en çok satanlar listesinde yer alıyor. 2010 yılında Grimme Online Award (Grimme Çevrimiçi Ödülü) bu fikirden dolayı Florian Meimberg’e veriliyor. Aslında reklam yönetmenliği yapan Meimberg’e ilgi o kadar artıyor ki Alman Bild gazetesi kendisine “Twitter-Goethe” yakıştırması yapıyor.

Kitabı konusunda tüm bu gelişmeler yaşanırken reklam filmleri yönetmenliği yapan Meimberg’in aklına kısa hikayelerini çekmek fikri yerleşiyor. Sonuçta uzmanı olduğu bir alanda kendi kaleme almış olduğu hikayeleri profesyonel bir ekiple çekmek istiyor. Çeşitli prodüksiyon şirketleri ile gerçekleştirdiği görüşmelerden sonra Hamburg merkezli Lippert Waterkotte prodüksiyon şirketi uzun metraj esintili bu mini hikayeleri üretmeyi kabul ediyor.

140 karakterlik kısa hikayeler filme dönüşüyor

Tiny Tales projesinin 10. yılında hayal ettiği prodüksiyonu ve ekibi sağlayabilen yönetmen bu 300 kısa masaldan dördünü Micro Movies isimli projesi ile hayata geçiriyor. Micro Movies beklenmedik şekilde ilerleyen hikayeleri sanatsal bir ifade ile izleyiciye aktarıyor. Bu bakış açısının yanında Meimberg filmlerin reklam sektöründe kullanılmasına da sıcak bakıyor.

Bir film sahnesinden alınmışçasına profesyonel çekimlere ve kaliteye sahip filmler adının hakkını verecek derecede kısa. Bu dört filmi izlemek için dört dakika bile harcamak gerekmiyor. 30 saniye ile bir dakika arasında değişen sürelere sahip filmler kısa ama ters köşe hikayeleri ile sürpriz sonlar yaratıyor. Ufak yanlış anlaşılmaların doğurduğu dramalardan bilim kurgu esintili sahnelerine kadar farklı türlerdeki kısa filmleri aşağıdan izleyebilirsiniz.

Künye

Proje: Micro Movies
Yönetmen: Florian Meimberg
Prodüksiyon Şirketi: Lippert Waterkotte filmproduktion
Kameraman: Peter Meyer
Cast: Matheis Casting
Post Prodüksiyon: Pirates ’N Paradise
Ses Tasarım: NHB
Müzik: 2wei Music

Görsel: Vimeo