Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kütüphaneci ve Küçük Çocuğun Duygusal Hikayesi

Kütüphaneci ve Küçük Çocuğun Duygusal Hikayesi

Kitaplara meraklı küçük bir çocuğun ve kütüphanecinin hikayesi, sorumlu bir insan olmanın değerini gösteriyor.

Her ne kadar kalp ısıtan duygusal hikayeler bayram ya da yılbaşı gibi dönemlerde daha çok karşımıza çıksa da ara dönemlerde de dokunaklı hikayelerle karşılaşmak mümkün oluyor. Serviceplan Middle East tarafından hazırlanan Majd ve The Librarian isimli kısa animasyon film de tam olarak böyle. BAE Federal Hükümetine ait halka açık kredi raporlama şirketi Al Etihad Credit Bureau için hazırlanan animasyon film; karakterleri, çizgisi, müziği ve hikayesiyle keyifli anlar yaşatıyor.

Film, genç bir adamın tavan arasını temizlerken kutudaki Binbir Gece Masalları’nın (The Arabian Nights) toz içinde kalmış bir kopyasını bulmasıyla başlıyor ve tarihte bir yolculuğa çıkılıyor. Çocukken sürekli kitap almaya gittiği kütüphaneyi hatırlayan genç adam ilk başlarda sert mizacıyla dikkat çekse de sonrasında onu kitap okumaya teşvik eden kütüphaneciyi hatırlıyor.

kütüphaneci

Kitaplara meraklı çocuk güveni boşa çıkarmıyor

Her seferinde yeni bir kitap almak için kitapların ödünç süresini geçirmeden kütüphaneye koşar adım giden küçük çocuk yağmur çamur dinlemeden soluğu kütüphanede alıyor. Bu sayede kütüphanecinin de güvenini kazanıyor ve aralarında bir bağ kuruluyor. Ta ki bir gün ödünç aldığı kitabı geri götüremeyene kadar. Ancak küçük çocuğun kitabı götürememesinin bir sebebi var. Taşınma sırasındaki kargaşada kitabı evde bulamamış olması.

Aradan geçen yıllar geçiyor ve çocuk büyüyor. Bunca zaman geçmiş olmasına rağmen kitabı kütüphaneye teslim etmeye götüren genç adamın karşılaştığı durum ise kalpleri ısıtıyor. Kütüphaneci, her ne kadar geç kalsa da çocuğun kitabı getireceğine inanıyor. Yıllar sonra büyüyen çocuk, kütüphaneye gittiğinde kendisi için yazılmış bir not ve okunması için bırakılmış yeni kitaplar buluyor.

Güçlü animasyonu, karakter tasarımları ve sıcak renkleri reklam filmini adeta kısa filme dönüştürüyor. Görsel yönü ağır basan filmde diyaloglar yerine jestler ve mimikler kullanılıyor. Film bu yönüyle daha evrensel olabiliyor. Yönetmen koltuğunda Esfandiar Haji ve Shahriar Ghatre ikilisi yer alıyor. Animasyonlarda ise Vulturehead Studio imzası bulunuyor.

Al Etihad Credit Bureau, kitabı bir metafor olarak kullanıyor

BEA’deki kişilerin ya da şirketlerin kredi raporlarını verileri toplayarak ve analiz ederek oluşturan Al Etihad Credit Bureau, kurumların ya da kişilerin finansal işlemlerinde güvenilir bir destek olmayı hedefliyor. Şirket aslında bir çocuğun ve kütüphaneci yaşlı amcanın yer aldığı Majd ve The Librarian animasyon filmindeki kitap ödünç alma durumunu bir metafor olarak kullanıyor. Güvenilirliği ve sadakat duygusunu bu metafor üzerinden işliyor ve kredi başvuru süreçlerinde hizmete açık olduklarını duyuruyor.

Künye

Müşteri: Al Etihad Credit Bureau
Ajans: Serviceplan Middle East
İdari Yaratıcı Yönetmen: Akhilesh Bagri
Genel Müdür: Natalie Shardan
Yaratıcı Yönetmen: André Couto, Saleh Elghatit
Yazar: Akhilesh Bagri, Georgia Fattoracci
Sanat Yönetmeni: Kenneth Barnes & Kunal Gagwani
Strateji Başkanı: Frances Valerie Bonifacio
Prodüksiyon Şirketi: Hanzo Films
Yönetmen: Esfandiar Haji & Shahriar Ghatre
İdari Yapımcı:  Hijaz Moosa
Animasyon: Vulturehead Studio
Karakter Animasyonu: Reyhane Mirhashemi, Hadi Tabas, Babak Arjmand, Niloofar Behbud, Ali Honarpour, Esfandiar Haji & Yasaman Hossein
Müzik: Saman Aboutaleb

Görsel: YouTube