Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Farklı Türde 16 Kısa Hikaye: Merveler ve İnsanlar

Farklı Türde 16 Kısa Hikaye: Merveler ve İnsanlar

Tolga Hırsova'nın kaleminden Merveler ve İnsanlar, bu kitap olmasa asla bir araya gelmeyecek, sınıflandırılmaktan hoşlanmayan 16 hikayeyi konu alıyor.

Tolga Hırsova, eski bir reklamcı. Ayrıca Türkiye’deki çizgi roman kültürünü yaymak ve geliştirmek adına NOTAN Comics‘i kuran kişi. Özünde çizgi roman kültürü ve yazar-çizer iletişimini hedefleyen kolektif bir platform olarak kurgulanan NOTAN Comics, hem sürekli seriler üretip hem de atölyelerle topluluğu bu dünyanın içinde üreten bireylere dönüştürmeyi amaçlayan bir yapıda. NOTAN Comics’i daha evvel bir yazımızla incelemiştik. Bugünkü konumuz ise yeni kitabı, Merveler ve İnsanlar.

Noesis adındaki bilim kurgu ve gizem temalı 15 sayılık bir çizgi roman serisinin yazarı ve çizeri Hırsova. Düşen bir savaş uçağı pilotunun son anda gördükleriyle parçacık fiziği ve Schrödinger’in kedisi gibi bilimsel konuları tek potada eriten bir hikaye yapısına sahip. Şimdilerde de yayınladığı Merveler ve İnsanlar kitabıyla karşımıza çıkıyor. 16 kısa hikayeden oluşan bir derleme kitap bu sefer karşımızda. Yine kendileri yazıyor ve çiziyor.

6 Kare Hızla Akan Çizgili Hikayeler

Kitap toplam 88 sayfa. Renkli. Yaklaşık 3,5 yıldır sanatçının aralıklarla çizip biriktirdiği hikayeleri bir araya getirdiği bir albüm. Sanatçı bu hikayeleri yazarken kendini belli bir janr ile sınırlamak istememiş. Bu yüzden hikayeleri belli hedef kitleleri de göstererek yazmamış. Derlemedeki hikayelerin ortak noktasıysa çizim formatları. Her sayfada 6 kare çalışmış sanatçı.

Kitabın arka kapağında yer alan yazıyı da paylaşalım sizlerle: “Hayasızca partileyen Merveler, orada olmayan bestekar Tuluğ Bey, ıssız bir koyda unutulmuş düşler, yakamozdaki kız, bir türlü akla gelmeyen o rast şarkı, maymunun rüyası, yel değirmenleri, Simurg, sanal yalnızlıklar, inkar, öfke, pazarlık, depresyon ve kabullenme. Bu kitap olmasa asla bir araya gelmeyecek, sınıflandırılmaktan hoşlanmayan, hak ettikleri incelikle işlenmiş, sayfada 6 kare hızla akan çizgili hikayeler.”

Kitap Karakarga’dan yayınlandı. Kitapla ilgili gelişmeleri Notan Comics’in Instagram’ından takip edebilirsiniz.

Görsel: Tolga Hırsova