Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstanbul Comics & Art Festival 2018 7-9 Eylül’de!

İstanbul Comics & Art Festival 2018 7-9 Eylül’de!

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan İCAF; çizgi roman, illüstrasyon, animasyon, mural alanında geniş programla çizginin gücünü kucaklıyor.

2016’dan beri çizgi roman odaklı yola çıkan ve zaman içinde çizgiyi barındıran kültüre kucak açan İstanbul Comics & Art Festival (İCAF), Moda’daki Club Quartier‘de gerçekleşiyor. Kadıköy’ün mural ve sokak sanatı alanında öne çıkan isimlerden Türk çizgi roman çizerlerine, dünyadaki çizgi roman kültüründen atölyelere uzanan bir yelpazede ziyaretçilerini her sene ağırlıyor.

Bizler de ilk senesinden beri takip ediyoruz İCAF’ı. Bu sene de sonunda Eylül yaklaşıyor ve İCAF sonbaharın renklerinin üzerine harika renkler atacağı günlerle geliyor. Bu yıl, İCAF üçüncü kez ziyaretçilerini Club Quartier‘de ağırlamaya hazırlanıyor. 7-8-9 Eylül’de gerçekleşecek olan İstanbul Comics & Art Festival 2018, bu sene yelpazesini biraz daha genişletiyor. Bu yıl İstanbul Comics & Art Festival’da çizgi roman dükkanları, yayın evleri, sahaflar, mizah dergileri, manga ve fanzinler etkinliğin basılı dünyasını oluşturacak. Görsel tarafta ise film gösterimleri, animasyon, illüstrasyon, mural yer alacak. Hatta Urban Hacking ve konserler de dahil olacak festivale.

Şimdilik festival hakkındaki bazı detaylar belli. Mesela Palmiyeler ve Ağaçkakan, İCAF sahnesinde performans sergileyecekler. Sonra festival bu yıl Urban Hacking projesiyle Kadıköy sokaklarına yayılıyor ve 10 tane sanatçı ve tasarımcıyla sokakları hackliyor. İstanbul Comics & Art Festival programı kapsamında Ethem Onur Bilgiç, Burak Şentürk gibi çizerlerle bir video serisi de yapıyor. Notan Comics’ten Tolga Hırşova ve Erinç Karğan’la çizgi roman atölyesi, In Hoodies’le albüm kapağı ve konser afişi atölyesi gibi birçok eğlenceli atölye de yapılacak. İCAF içerisindeki graffiti alanı ise bu yıl kadınlara emanet. Festivalin görsel dili ise Monroe Creative Studio tarafından yapılmış.

Festivalle ilgili gerekli detayları sitesinden, Instagram, Facebook ve Twitter hesaplarından edinebilirsiniz. Etkinlik biletlerini ise buradan satın alabilirsiniz.

Shamsia Hassani, bu yıl İstanbul Comics & Art Festival’da! ✌? Afganistan’ın ilk kadın sokak sanatçısı ve Kabul Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi İran asıllı Hassani sanat üretimiyle Afgan kadınına yeni bir tavır belirledi. Bu tavır gücün, hayattaki amaçlarını başarabilmenin ve tutkunun tavrı oldu. Portrelerinde kullandığı kadın karakterler, gururlu, ses çıkaran ve pozitif anlamda insanların hayatlarını yönlendiren kişiler oldu. Afganistan’daki savaş sonrası ve son on yıllık dönem boyunca Shamsia’nın sanat çalışmaları ülkedeki tüm kadınlar adına dev bir dalgaya dönüştü. Shamsia’nın sokak sanatı binlerce kadına ilham verdi ve diğer Afgan sanatçılara umut oldu. Shamsia’nın hikayesi ve kadınları Eylül’de ICAF’ta! Biletler profildeki link’te.

A post shared by ICAF (@istcaf) on

Görsel: İCAF