Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnsanın Tek Rakibi Yine Kendisi

İnsanın Tek Rakibi Yine Kendisi

Apple Watch 4 serisinin reklam filminde, kendisini daha iyi versiyonlarıyla karşılaşan bir adamın hikayesi ürünün özellikleri vurgulanarak anlatılıyor.

Reklam dünyası doppelganger hadisesini seviyor. Hiç beklemediğiniz bir anda ikizinizle veya kendinizin başka, daha iyi, daha kötü ya da veya versiyonlarıyla karşılaşmalı filmler çok. Macy’s’in beğeni toplayan filminde çeşitli kadınların olmak istedikleri kadınlarla karşılaşması anlatılıyordu. DNB Bank ise kariyer seçimleri sırasında yaşanan ikilemleri klonlarımızın çarpışmasıyla aktarıyordu. Şimdiyse Apple, yeni Apple Watch reklamında kendimizle olan rekabetimizi yine ikiz konseptiyle anlatıyor.

Better You isimli filmde, bir adam sofada uzanmış televizyon seyrederken, içeri kendisinin aynısından bir tane daha giriyor. İkiz, Apple Watch’ına bakıp ayağa kalkma zamanı geldiği için diğerini de kaldırıp ayağa fırlıyor. Dışarıda bir ikiz daha var, hatta bir tane daha, bir tane daha. Hepsi bir öncekinin yaptığı hareketi Apple Watch eşliğinde bir adım ileri taşıyorlar. Biri saatine gelen mesajı kontrol ediyor, biri kulaklıklarıyla müzik dinliyor.

Daha İyi Bir Sen Mümkün

60 saniyelik filmin sonunda 5 ikiz (beşiz?) kumsala doğru koşmaya başlarken bir diğeri onları geçip sulara atlıyor. Filmin mesajı da bununla paralel, “İçinde senden daha iyi bir sen var.” diyerek insanın kendiyle olan rekabeti vurgulanıyor.

Young Fathers’ın Toy parçası eşliğinde ilerleyen film, izleyiciyi harekete ve sağlıklı yaşama davet ediyor. Bunun yanı sıra Apple Watch 4’ün yeni özelliklerini tanıtıyor. Suya daha fazla dayanıklılık, daha iyi bir kalp atışı sensörü, entegre elektrokardiyogram filmde gördüğümüz özelliklerin bir kısmı.

Görsel: YouTube