Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cam Labirentin İçinde Dev Bir Sürücüsüz Araç

Cam Labirentin İçinde Dev Bir Sürücüsüz Araç

Sandvik otomasyon teknolojilerini tanıtmak için dev bir maden yükleyicisini daracık bir cam labirentin içerisine yerleştirdi.

İnşaat, madencilik ve malzeme teknolojileri üzerinde çalışan İsveçli mühendislik devi Sandvik de otomotiv sektöründeki sürücüsüz araç furyasına katılanlardan. Otomatik yükleyici ve kamyonlar üzerindeki çalışmalarını 20 yılı aşkın süredir 0 kaza ile devam ettiren şirket; yetkinliğini insanlara da göstermeye karar verdi. Bunun için de çılgın bir deneme sürüşü ile son nesil otomasyon teknolojilerini tanıttı.

Sandvik’in deneme sürüşünün ardındaki isim tanıdık. 2013 yılında Jean-Claude Van Damme’in baş rolünde olduğu ve büyük ses getiren Volvo Epic Split filmini yaratan reklam ajansı Forsman & Bodenfors; Sandvik için de benzer delilikte bir demo filmi hazırladı.

38 Ton Ağırlığında Bir Araç İle Cam Labirentte

The Glass Labyrinth isimli çalışmada, 11 metre uzunluğunda ve 38 ton ağırlığındaki Sandvik maden yükleyiciyi tamamen camdan bir labirentin içinde sürücüsüz giderken görüyoruz. Labirentin dar ve keskin dönüşleri arasından başarıyla geçiyor. Hatta Sandvik’in otomatik olarak yaptığı şeyin imkansızlığını göstermek için filmin sonunda Sandvik CEO’su Björn Rosengren direksiyona geçiyor ama onun denemesi o kadar başarılı olmuyor zira doğrudan camlara giriyor.

Film için kurulan labirent 1740 metrakarelik bir cam alandan oluşuyor. Filmin sonunda belirtilen nota göre tüm camlar geri dönüşüme gönderilmiş. Filmde hiç CGI kullanılmış. Filmle eş zamanlı olarak yayınlanan kamera arkası videosunda tüm bu deneme sürüşünün nasıl hazırlandığını görebilirsiniz.

sandvik_Forsman & Bodenfors_the glass labyrinth_isveç_bigumigu_ sandvik_Forsman & Bodenfors_the glass labyrinth_isveç_bigumigu_ sandvik_Forsman & Bodenfors_the glass labyrinth_isveç_bigumigu_8

Künye:

Reklamveren: Sandvik
Reklam Ajansı: Forsman & Bodenfors
Müşteri Süpervizörü: Greger Andersson
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Åsa Pedersen
Yaratıcı Ekip: Kim Cramer, Björn Engström, Stefan Thomson
Halkla İlişkiler Strateji: Bjarne Darwall
Dijital Strateji: Peter Gaudiano
Tasarım: Magnus Almberg, Ingrid Arnsand Jonsson
Planlama: Daniel Sjöstrand
Ajans Yapımcısı: Cecilia Svärd
Medya Ajansı: Oath
Yönetmen: Casper Balslev – ANa film, Olivia Kastebring – Kamer arkası
Yapım Şirketi: New Land
Yönetici Yapımcı: Therese Engberg
Yapımcı: Sophie Hedberg, Dea Saracevic
Müzik: Jonas Quant
Görüntü Yönetmeni: Niels Thastum – Ana film, Andreas Almqvist – Kamera arkası
Post Prodüksiyon: New Land, Chimney
Kurgu: Peter Brandt, Alexander Peri, Vedran Rupic
Ses: Martin Dirkov, Martin Mighetto
Renklendirme: Edward Negussie
Online: Wille Rising

Görsel: Sandvik basın bülteni