Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO’dan 2020 Land Rover Defender Seti

LEGO’dan 2020 Land Rover Defender Seti

Land Rover’ın yeni Defender modeli, Frankfurt Otomobil Fuarı'nın hemen ardından LEGO’nun 2020 Land Rover Defender seti ile dikkatleri üzerine çekti.

LEGO Technic ekibi, gerçeğiyle aynı boyutta çalışır bir Bugatti Chiron ve daha öncesinde de bir minyatür Porsche 911 GT3 RS tasarlayarak yeteneğinin ve deliliğinin hangi boyutta olduğunu bizlere kanıtlamıştı. LEGO Technic’in yeni eseri ise minyatür bir 2020 Land Rover Defender oldu. İngiliz otomobil devi Jaguar, Land Rover’ın yeni Defender modelini 3 gün önce Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtmıştı. Bu tanıtımın hemen ardından Defender, LEGO’dan yapılmış versiyonuyla dikkatleri üzerine çekti.

LEGO Defender, her anlamda orijinalinin minik bir kopyası

2.573 parçalık set, LEGO’nun şimdiye kadarki en sofistike vites kutusuyla dikkat çekiyor. Ayrıca aracın kendine has panellerinin ve tekerleklerinin yanı sıra üç diferansiyelli bağımsız süspansiyonu da öne çıkan detaylar arasında.

LEGO Technic bir araç seti hazırlarken hem iç hem de dış ayrıntılara büyük önem veriyor. Bu durum yeni Land Rover Defender için de değişmemiş. Araç her anlamda orijinalinin minik bir kopyası. Örneğin arka koltuğu yatırdığınızda dört ileri vitesli bir şanzıman ortaya çıkıyor. Bu sayede yüksek ya da düşük menzil için vites değiştirerek araçtan en yüksek verimi alabiliyorsunuz. Kaputun altında ise sıralı altı silindirli motor yer alıyor. Aracın üstü açılabiliyor, çekme vinci çalışıyor ve içinde depolama gözleri yer alıyor. Direksiyon çalışıyor ve kabin içindeki direksiyon simidi veya tavandaki kontrol düğmesi ile kontrol edilebiliyor.

LEGO Technic’in Land Rover Defender seti 1 Ekim 2019’da tüm dünyada satışa çıkacak. ABD’de 200 dolar fiyatla satılacak set; yeşil, gri ve siyah versiyonlarıyla piyasaya sürülecek.

Görsel: YouTube