Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yağlı Boya Katmanlarıyla Tasvir Edilen Plaj Sahneleri

Yağlı Boya Katmanlarıyla Tasvir Edilen Plaj Sahneleri

Alena Shymchonak, yoğun boya katmanlarıyla rengarenk ve oldukça neşeli plaj manzaraları tasvir ediyor.

Resim sanatında spatulayla tuval üzerine yoğun boya katmanları uygulamak en sık kullanılan tekniklerden biri. Jason Anderson’ın pikselli manzara resimleri, Salman Khoshroo’nun figürleri ve Fabio La Fauci’nin portrelerinde seramik yardımıyla yarattığı boya katmanı etkisi bunun en çarpıcı örnekleri arasındaydı. Alena Shymchonak ise bu geleneksel yöntemin güzelliklerini sonuna kadar kullanırken diğer yandan da çağdaş bir yaklaşım ortaya koyuyor.

Alena Shymchonak

Rölyef gibi tablolar

Estonyalı ressam Alena Shymchonak; dağ manzaraları, deniz manzaraları, natürmortlar ve soyut çalışmalar üretiyor. Ancak en sık ürettiği ve en çok beğeni toplayan resimleri insanların adeta çekirge sürüsü gibi işgal ettiği plaj sahneleri. Yağlı boya, spatula ve tuval sanatçının temel malzemeleri. Tekniği o kadar muhteşem kullanıyor ki tablolardaki insan sürülerine bile gülümseyerek bakıyorsunuz. Yakından incelediğinizde de insanların yalnızca bir boya macunu topuyla tasvir edilen kafaları, uçuşan kıyafetleri ve rengarenk şemsiyeleri hafif mizahi bir etki bırakıyor.

Alena Shymchonak

Alena Shymchonak seyahatleri sırasındaki gözlemlerinden ilham alıyor. Ayrıca hayal gücüyle canlandırdığı renk ve dokuları da ekliyor. Resimlerinde gözlemlerine derinlik, yaşam ve enerji katıyor. Tabloları; İngiltere, ABD, Kanada, Çin, Japonya, Avustralya,, Hong Kong, Türkiye ve pek çok Avrupa ülkesi dahil dünyanın farklı yerlerinden alıcı buluyor. Sanatçı, tabloyu satın alacak kişi/koleksiyoner ile duygusal bir bağ kurabildiği zaman başarılı bir tablo yarattığına inanıyor.

Alena Shymchonak’ın internet mağazasındaki işlere buradan göz atabilir, Instagram’ı üzerinden kendisini takip edebilirsiniz.

Alena Shymchonak Alena Shymchonak Alena Shymchonak

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.