Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO’dan Titanik Seti

LEGO’dan Titanik Seti

LEGO, gemilere ve Titanik'in tarihine ilgi duyan yetişkinler için "LEGO Titanic" adlı yeni bir set hazırladı.

LEGO’nun en yeni şahereserlerinden LEGO Titanic seti, 1912’de buz dağına çarparak batan transatlantik yolcu gemisi RMS Titanic’e saygı duruşunda bulunuyor. Yaşanan en büyük deniz felaketlerinden biri olarak tarihe geçen bu olay (1.514 kişinin ölümüyle sonuçlanmış) sinemadan edebiyata pek çok yaratıcı alanda da tekrar tekrar işlenmişti.

Geminin içi de detaylandırıldı

9.090 parçadan oluşan ve 1,3 metre uzunluğa sahip olan LEGO Titanic, şimdiye kadar hazırlanan en büyük ve en uzun setlerden biri. LEGO bu seti, geminin 110 yıl önceki planlarına dayanarak yaratmış. Bu karmaşık kit, ileri seviyedeki yetişkin LEGO tutkunlarına hitap ediyor diyebiliriz.

LEGO Titanic

Geminin içindeki birinci sınıf büyük merdiven, D güvertesi ve Jakoben tarzı yemek salonu, makine dairesi gibi detayları ortaya çıkarabilmek için set kolay demonte edilebilir şekilde tasarlanmış. Dolayısıyla sadece dışından görülebilen bir dekorasyon nesnesi olmaktan ziyade demonte edildiğinde de izlemeye değer detaylar sunan bir set bu.

LEGO Titanic

LEGO Titanic’i muazzam ayrıntı ve ölçeğe ve aynı zamanda doğruluğa bu kadar odaklanarak tasarlamak, bugüne kadarki en zorlu yapım deneyimlerinden biri oldu.” diyor LEGO Group tasarım ustası Mike Psiaki. “Her yaştan blok tutkunlarının ve gemi meraklılarının seti inşa etmekten ve evlerinde sergilemekten keyif alacağına inanıyoruz.” diye de ekliyor.

LEGO internet mağazasında görüldüğü kadarıyla set, 1 Kasım’da 629,99 dolar fiyatla ön siparişe açılacak ve 8 Kasım’dan itinbaren de teslimatlara başlanacak.

LEGO son zamanlarda bunun gibi onlarca ilginç set hazırlayarak ses getirdi. Bizim yer verdiklerimize buradan göz atabilirsin.

LEGO Titanic

Görsel: LEGO