Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Levi’s ve Studio Ghibli’den Prenses Mononoke Koleksiyonu

Levi’s ve Studio Ghibli’den Prenses Mononoke Koleksiyonu

Levi’s ve Studio Ghibli iş birliğiyle doğan Prenses Mononoke koleksiyonu, Miyazaki'nin büyülü evrenini Levi’s tasarımlarıyla buluşturuyor.

Studio Ghibli, 1997’de gösterime giren destansı animasyonu Prenses Mononoke (Princess Mononoke) Japonya’da gişe rekorları kırmakla kalmadı; tüm dünyanın kalbini kazanan bir efsane yapım oldu. Animasyon, ormanı koruyan doğaüstü varlıklarla doğanın kaynaklarını hızla ve acımasızca tüketen insanlar arasındaki mücadeleyi konu alıyor. Bugün gezegenimiz insan kaynaklı hasar nedeniyle ağır kayıplar verirken bu animasyonun ne kadar zamanı geçmeyen, önemli bir iş olduğu bir kez daha anlaşılıyor. Film, hikayesiyle olduğu kadar arka planlardaki elle boyanmış orman manzaralarıyla da hayranlık uyandırdı. İşte Prenses Mononoke koleksiyonu için Levi’s’a ilham veren en önemli unsur da bu orman manzaraları olmuş.

Levi Strauss & Co’nun baş ürün sorumlusu Karyn Hillman koleksiyon hakkında şöyle diyor: “İzleyiciyle ilk buluşmasının üzerinden 25 yıldan fazla bir süre geçen Princess Mononoke, ikonik bir animasyon olarak dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerde derin yankı uyandırmaya devam ediyor. Studio Ghibli ile işbirliği yapmak ve yaratmak bir zevkti. Bu, sanatsal başyapıta saygı duruşunda bulunan çok güzel bir koleksiyon.”

Kot pantolonlar, kimono ceketler, tişörtler, kapüşonlular ve çantalar…

Koleksiyon, Miyazaki’nin doğayla iç içe geçen hikaye anlatımını doğrudan tasarımlarına entegre ediyor. Filmin atmosferini en iyi yansıtan ürünler arasında San & Wolf Trucker Ceket, Ashitaka 501 ’93 Jeans ve San & Moro 501 Şort var. Nightwalker Denim Kimono Jacket ve Kodama Denim Tulum gibi daha koyu çivit mavisi tasarımlar da dikkat çekiyor. Tişörtlerde, kapüşonlularda ve çantalarda ise doğrudan filmden görüntüler kullanılmış.

Levi’s ve Studio Ghibli’nin Princess Mononoke koleksiyonu, 10 Ağustos’ta dünya çapında çevrim içi olarak ve seçkin Levi’s mağazalarında satışa sunulacak. Şurada, daha fazla ürün görebilirsiniz.

Buraya minik bir soru işareti de koymadan yapamayacağım. Gezegene en çok zarar veren endüstrilerden biri moda endüstrisi olduğuna göre, Prenses Mononoke’nin böylesi bir iş birliğine dahil edilmesi biraz çelişkili ve rahatsız edici değil mi? Her ne kadar koleksiyon nefis olsa da film bize şöyle fısıldıyor gibi: “Sakın bunları satın alma, bunlara ihtiyacın yok. Beni gerçekten seviyorsan gezegeni koru”…. Bu konuda siz ne dersiniz?

Görsel: Levi’s