Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Studio Ghibli İmzalı 21 Film Netflix’e Geliyor

Studio Ghibli İmzalı 21 Film Netflix’e Geliyor

Netflix, Studio Ghibli ile yaptığı anlaşmayla stüdyodan çıkan 21 filmin yayın haklarını satın aldı.

Hayao Miyazaki‘nin vizyonuyla ve taşıyıcı isim olmasıyla bilinen Studio Ghibli, animasyon ve belki de sinema tarihinin en önemli stüdyolarından birisi. Studio Ghibli yarattığı dünyalarla, anlattığı hikayelerle bir nesil üzerinde pek çok iz bıraktı. Hayran kitlesi ise favori filmlerini tekrar tekrar izliyor ve filmleri izlerken hissettikleri duyguları unutamıyor. Yaratıcı projelerinden verdiği ilhama, video analizlere kadar uzanan bir yelpazede Miyazaki ve Studio Ghibli filmleri her zaman dikkat çekiyor.

Studio Ghibli’ye karşı olan sevgi ve ilgi bu kadar büyük olunca yayın hakları da akış servisleri için çok kıymetli bir metaya dönüşüyor. HBO Max, geçtiğimiz yıl stüdyonun yayın haklarını satın almıştı. Video akış servisleri arasındaki savaşta HBO’nun bu adımının ardından Netflix büyük oynadı. Dün şirket tarafından yapılan açıklamayla ABD, Kanada ve Japonya dışında tüm dünyada Studio Ghibli’nin yayın haklarını aldığı duyuruldu.

Asya Pasifik, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika bölgelerinde Akademi ödüllü Ruhların Kaçışı (Sen to Chihiro no kamikakushi), Komşum Totoro (Tonari no Totoro) gibi filmleriyle bilinen Studio Ghibli’nin 21 filmi kademeli olarak Netflix’te yerini alacak. Türkiye’nin de bu listede yer aldığı için bu hafta sonunu Ghibli filmleri maratonu için ayırabilirsiniz.

21 filmin yayın takvimi

Netflix’in Studio Ghibli filmleri için takvimi 1 Şubat’ta başlayıp 1 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde devam edecek. 1 Şubat’ta Gökteki Kale (Castle in the Sky) (1986), Komşum Totoro (My Neighbor Totoro, 1988), Küçük Cadı Kiki (Kiki’s Delivery Service, 1989), Only Yesterday (1991), Kırmızı Kanatlar (Porco Rosso, 1992), Büyülü Dalgalar (Ocean Waves, 1993), Yerdeniz Öyküleri (Tales from Earthsea, 2006) Netflix’te yerini alacak.

1 Mart’ta Netflix’ten izlenebilecek filmler: Rüzgarlı Vadi (Nausicaä of the Valley of the Wind, 1984), Prenses Mononoke (Princess Mononoke, 1997), Yamada Ailesi (My Neighbors the Yamadas, 1999), Ruhların Kaçışı (Spirited Away, 2001), The Cat Returns (2002), Aşırıcılar (Arrietty, 2010), Prenses Kaguya Masalı (The Tale of The Princess Kaguya, 2013)

1 Nisan’da erişilebilecek Studio Ghibli filmleri: Pom Poko (1994), Yüreğinin Sesi (Whisper of the Heart, 1995), Yürüyen Şato (Howl’s Moving Castle, 2004), Küçük Deniz Kızı Ponyo (Ponyo on the Cliff by the Sea, 2008), Tepedeki Ev (From Up on Poppy Hill, 2011), Rüzgar Yükseliyor (The Wind Rises, 2013), Marnie Oradayken (When Marnie Was There, 2014)

Görsel: Netflix

Studio Ghibli’nin Evrimi