Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Studio Ghibli’den Animasyonları Canlandıracak Yeni Tema Parkı

Studio Ghibli’den Animasyonları Canlandıracak Yeni Tema Parkı

Studio Ghibli, 2022'de açılacak animasyon filmleri temalı büyük eğlence parkının konsept çizimlerini paylaştı.

Tema parklar büyük küçük hepimizin ilgisini çekiyor. Hatta sadece Disneyland ve türevleri gibi eğlence sektöründe hep gördüğümüz ve gitmek istediğimiz yerler tema özelinde parklaştırılmıyor. Banksy gibi sanatçılar bir eleştiri ortaya koymak için tema parkı yapabiliyor, Dismaland çok hoş bir örnekti 2015 senesinde. Şimdi de Japonya’da çok sevdiğimiz bir animasyon stüdyosu bizleri heyecanladıracak bir haber paylaştı. Oscar ödüllü animasyon stüdyosu Studio Ghibli bizleri ruhların kaçıştığı dünyalara çağırıyor.

Bu Parkta Komşunuz Totoro

Studio Ghibli, 2022’de açılacak tema parkının konsept çizimlerini internette paylaştı. Park Japonya’nın Nagoya yakınlarındaki Nagakute kentinde, Expo 2005 Aichi Anma Parkı’nda inşa edilecek. Tema parkı yapılacağı alanın doğal çevresiyle de bütünleşecek şekilde inşa edilecek. Studio Ghibli’nin bu parkın herkes tarafından sevilen bir park olmasını bekliyor.

Projenin detayları Aichi hükümetinin sitesinde yer alıyor. Siteye göre şimdilik atanmış bir tasarımcı ya da mimar yok projede. Ama Aichi sitesinde bulunan sunuma göre park çevreye zarar vermeden ve geçmiş işlevini koruyarak inşa edilecek. Alanın tarihi kökenlerini de göz önünde bulundurarak, kullanılmayan arazilerin ve mevcut tesislerin etkin kullanımını da dikkate alacaklar.

Eğlence parkı 200 hektarlık alan kaplayacak. Park, Howl’s Moving Castle’daki 19. yüzyıl mimarisini anımsatan bir ana kapı da dahil olmak üzere stüdyo filmlerinin çoğunda yer alanlar gibi Avrupai tarzda tuğla binalara sahip olacak. Parkın içerisinde Princess Mononoke Köyü ve Cadı Vadisi gibi bölümler de olacak. Yani animasyonlardan gördüğümüz ve gözlerimizi çipil çipil yapan her şey orada olacak gibi.

Parkta dolaşma fikri bile insanı heyecanlandırıyor. Studio Ghibli’nin yarattığı evrenler her yaştan bireyi içine çekebilecek güzellikte çünkü. O parka bir kez giden muhtemelen her fırsatını bulduğunda arkadaş ortamlarında övecek gelecekte.

Görsel: Aichi