Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Çocuğun Kanserle Değişen Hayatı ve Sevginin Gücü

Bir Çocuğun Kanserle Değişen Hayatı ve Sevginin Gücü

Hospital do Amor, kanser teşhisi sonrası bir çocuğun değişen hayatını konu alan canlandırma filmde tedavide sevginin önemini vurguluyor.

Brezilya’da bulunan çocuk onkoloji merkezi Hospital do Câncer de Barretos, sunduğu hizmet kalitesiyle dünya çapında tanınan bir kuruluş. Yakın zamanda ismini değiştirerek Hospital do Amor yani Sevgi Hastanesi ismini alan hastane, sevginin kanserle savaşta en etkili yol olduğunu vurguluyor. Bu yeni marka konumlasını da nefis bir canlandırma filmle duyuruyor.

WMcCann tarafından hazırlanan, “The Fall” (Düşüş) isimli 3 dakikalık canlandırma, bir çocuğun kanser teşhisi sonrasında değişen hayatını konu alıyor. Renkli ve neşeli görüntülerle açılan filmde, tatlı bir kız köpeğiyle oynarken birden düşüyor. Filmin rengi de tonu da buradan sonra değişiyor zira hastane ortamına ve doktorun teşhisine geçiyoruz. Kızın dünyasının paramparça oluşunu, bastığı her yerin çatırdadığını ve bir karanlığa düştüğünü görüyoruz. Bu soyut dünyada kanserin çocuğun hayatını nasıl dönüştürdüğünü, çeşitli ayrıntılarıyla izliyoruz. Dökülen saçlar, ilaçlar, tedaviler, ailesinin yıkımı…

Tedavide Sevginin Önemi

Ancak yavaş yavaş, bu daha karanlık dünyanın da göründüğü kadar korkutucu olmayabileceğini görüyoruz. Evet, kanser tedavisi, özellikle de bir çocuk için zorlu bir yol gerektiriyor ancak sevgi ile bu zorlukları aşmak mümkün. Filmde de kız, ilgi dolu doktorlar, şefkat ve bakım sayesinde kız bu “düşüş”ten ayağa kalkıyor ve hayata geri dönüyor. Filmin mesajı da sevginin bizi asla yarı yolda bırakmayacağını vurguluyor.

hospital do amor_WMcCann_the fall_brezilya_bigumigu_ hospital do amor_WMcCann_the fall_brezilya_bigumigu_ hospital do amor_WMcCann_the fall_brezilya_bigumigu_ hospital do amor_WMcCann_the fall_brezilya_bigumigu_ hospital do amor_WMcCann_the fall_brezilya_bigumigu_ hospital do amor_WMcCann_the fall_brezilya_bigumigu_

WMcCann Yaratıcı Ajans Başkanı André Marques, brief geldiğinde yaratıcı çözümün neredeyse kendiliğinden geldiğini söylüyor. Hastanenin yeni isminin bu hastalıkla savaştaki en birincil öğe olan sevgiyi içermesinin aynı zamanda tedavide daha modern ve insani yaklaşımları da vurguladığını belirtiyor. Bu yaklaşım da elbette filme yansımış. Filmin yapımında çalışan ekiplerin, kanserle olan kendi deneyimleri veya ailelerinde ya da yakın çevrelerinde yaşanan tedavi süreçlerine dair izlenimleri de filme duygusal bir boyut kazandırmış.

Yapımı Zombie Studio tarafından gerçekleştirilen film, 10 aylık bir süreçte yaratılmış. Film; 2018 boyunca sürdürülecek sosyal medya ve halkla ilişkiler aktivitelerini de kapsayan büyük bir iletişim stratejisinin ilk ayağı.

Künye:

Reklamveren: Hospital de Amor
Reklam Ajansı: WMcCann
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Hugo Rodrigues, André Marques
Yaratıcı Yönetmen: Eiji Kozaka, Marcelo Conde
Yaratıcı Ekip: Gustavo Cavinato, Francisco Oliveira, Eiji Kozaka, Marcelo Conde, Ian Hartz
Müşteri İlişkileri: Rafaela Reis, Catarina Trajano, Luís Figueira, Mariana Rissi
Proje: Jaqueline Travaglin, Denise Kotsubo
Medya: Horácio Rosário, Daniel Neves, Vitória Lobo, Lucas Gonçalves
RTVC: Marcelo Hack, Julia Seligmann and Viviane Guedes
Yapım: Zombie Studio
Yönetmen: Paulo Garcia
Müşteri İlişkileri: Victoria Scaff, Leticia Baptista
Ses Yapım: Loud
Müşteri Onayı: Henrique Duarte Prata, Henrique Moraes Prata, Karina Carreira, Patrícia Moura

Görsel: YouTube