Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Onur Saylak, Daha Filmiyle East End Film Festivali’nde “En İyi Film” Ödülünü Aldı

Onur Saylak, Daha Filmiyle East End Film Festivali’nde “En İyi Film” Ödülünü Aldı

Hakan Günday'ın aynı isimli kitabından sinemaya uyarlanan Daha, Londra'da 17.si düzenlenen East End Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü kazandı.

Hakan Günday kitaplarıyla adından söz ettiren bir yazar. Kinyas ve Kayra, Azil, Az ve Daha gibi kitapları çokça kişiler tarafından okundu, önerildi ve arkadaş ortamlarında bu kitapların ismi geçti. Kitaplarından sözler paylaşıldı, uzun süreler “yaa aslında Günday’ın kitapları mis gibi, neden filme çekilmiyor” lafları dahi konuşuldu. Hakan Günday’ın Müslüm Gürses’in hayatını anlatan filmin senaristlerinden olduğunu öğrenen hayranları pek sevindi fakat hala biraz daha’sını istiyorlardı. Ta ki geçtiğimiz seneye kadar. Aktör olarak bildiğimiz Onur Saylak, ilk uzun metraj yönetmenlik denemesinde Hakan Günday’ı Daha kitabını sinemaya aktardı ve bu filmle bir de güzel bir ödül kazandı.

Daha Fazla ya da Daha Az

Daha, bu sene Londra’da 17.si düzenlenen East End Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü aldı. East End Film Festivali tarafından verilen bu ödül ilk ya da ikinci kez kamera arkasına geçen yönetmenlerin arasından seçilen kişiye veriliyor.

Daha kitabı ve o kitaptan uyarlanan filmi 14 yaşındaki Gaza’nın hayatını ve bu hayatının bir parçası olan baba oğul ilişkisini ele alıyor. Bu baba oğulun ilişkisi genel ilişkilerden biraz daha zor ama. Gaza’nın babası insan kaçakçılığı yapan bir yerle bağlantılı olduğu için işler giderek zorlaşıyor ve karmaşıklaşıyor hikayede.

Film Onur Saylak’ın ilk uzun metrajı. Onur Saylak daha evvelinde Türk dizilerinde oyuncu olarak yer almış, şimdilerde de Vatanım Sensin dizisinde oyuncuyu kamera önünde görüyoruz. Oyuncu bu filmden önce bir kısa film yönetmişti. İlk uzun metrajı olan Daha, dünya galasını Çek Cumhuriyeti’ndeki Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde yapmıştı. Film sadece East End Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü de almadı. Bunun dışında Malatya Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, Umut Vaat Eden Erkek Oyuncu ve Uluslararası Jüri Özel Ödülü; Adana Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise İzleyici Ödülü, SİYAD En İyi Film Ödülü, Yılmaz Güney Ödülü ve Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü kazandı.

Görsel: YouTube