Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Müslüm Gürses’in Hayatı Film Oluyor

Müslüm Gürses’in Hayatı Film Oluyor

Ayla filminin yapımcısından, ünlü sanatçı Müslüm Gürses’in acılarla ve aşkla dolu "film gibi" hayatı beyazperdeye aktarılıyor.

2017 yılında vizyona giren Ayla filmini izlemediyseniz dahi haberlerine internette mutlaka rastlamışsınızdır. Kore Savaşı gazisinin savaştayken küçük bir kız çocuğuyla yaşadığı baba-kız ilişkisini anlatan Ayla, Mustafa Uslu’nun yapımcılığını üstlendiği Dijital Sanatlar tarafından çekilmişti. Gerçek bir hikayeye dayanan film izleyenleri duygusallığıyla hüzünlendirmişti ve Türkiye’nin Oscar’a yolladığı aday adayı olan filmdi. Mustafa Uslu gerçek bir hikayeye dayanan başka bir filmle 2018’de Türk sineması severlerin karşısına çıkacağını dün yaptıkları basın toplantısıyla duyurdu. Her yaş kesimin sevdiği, bizlere hüzünlü anlarımızda şarkılarıyla eşlik eden efsane sanatçı Müslüm Gürses’in hayatı beyazperdeye aktarılıyor. Ortak yapımcılığını Nuri Yıldırım’ın üstlendiği, senaryosunu kitaplarıyla tanıdığımız Hakan Günday ve Gürhan Özçiftçi’nin yazıp görüntü yönetmenliğini Martin Ludmill Szecsanov’un yaptığı Müslüm filminin yönetmen koltuğunda Ketche (Hakan Kırvavaç) oturuyor.

Müslüm filmi, 59 yıllık hayatına sonsuz acı ve Muhterem Nur’a bağlılığını sığdırarak sanatında devleşen Müslüm Gürses’in yaşamını Halfeti’deki çocukluğundan başlayarak anlatıyor. Film, sanatçının pek çok bilinmeyen yönü ve “film gibi” hayatını ilk kez beyazperdeye aktarıp hayranlarıyla buluşturuyor. Filmin oyuncu kadrosu da yeterince geniş ve güzel isimler görüyoruz. Timuçin Esen, Zerrin Tekindor, Ayça Bingöl, Erkan Can, Turgut Tunçalp, Taner Ölmez, Güven Kıraç, Erkan Avcı, Goncagül Sunar, Şahin Kendirci, Erkan Kolçak Köstengil, Caner Kurtaran ve Teoman filmde rol alıyorlar.

Dün gerçekleştirilen basın toplantısında Müslüm Gürses’in hayat arkadaşı Muhterem Nur, filmin kendisini çok duygulandırdığından ve Müslüm Gürses’i film de olsa yeniden görmenin onu ne kadar mutlu ettiğinden bahsetti. Muhterem Nur ayrıca sanatçıyı filmde canlandıran Timuçin Esen’in, Müslüm’ü sanatıyla yaşatacağını da dile getirdi. Yapımcılardan Mustafa Uslu ise Timuçin Esen’in filmde 14 Müslüm Gürses şarkısını seslendirdiğini söyledi. Yapımcı Mustafa Uslu, Müslüm filminin sanatla desteklenmiş bir varoluş savaşı olduğunu da belirtti.

Müslüm Gürses’in Daha Önce Yayınlanmamış VHS’leri de Bir Sürpriz Olarak Filmde!

Filmin çekimleri Şanlıurfa Halfeti’de başladı, İstanbul’a kadar sürüp sanatçının ayak izlerini takip edecek. Ekip sanatçının yaşadığı gerçek mekanlarda çekim yapmayı tercih ediyor. Ekip Adana’da Sinan Paşa Mahallesi’ndeki çekimler sırasında Müslüm Gürses’in daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış VHS video kasetlerine de ulaşmış. Çekimler sırasında duyan mahalleliler ekibe ellerindeki kayıtları göstermişler. Yapımcı Mustafa Uslu, Adana’nın Müslüm Gürses’i bir başka sevdiğini de ayrıca belirtiyor. Muhterem Nur’un da filmde çok emeği geçtiğini ekip üstüne basarak belirtiyor. Muhterem Nur senaryo yazılırken hep oradaymış ve Müslüm Gürses’le ilgili birçok detayı ekiple paylaşmış. Filmin senaristleri Hakan Günday ve Gürhan Özçiftçi filmi izleyenlerin farklı bir Müslüm Baba göreceklerini söylüyor. Filmin, bir gecikme yaşanmazsa, Türkiye’de ve dünyada Ekim 2018’de vizyona girmesi planlanıyor.

Müslüm Gürses namıdiğer Müslüm Baba, Türk müzik tarihinde yer etmiş önemli bir sanatçı. Her dönem bazı kitleler tarafından ilahlaştırılıp bazı kitleler tarafından göz ardı edildi. Ama son dönem Türkiye’sinde genci yaşlısı onu dinler ve sanatçılığına şapka çıkarır oldu. Müslüm Gürses’in saygı duyulacak taraflarından biri de geçirdiği trafik kazası sonrası tıbben şarkı söylemesi yasaklanmasına rağmen şarkı söylemeye ısrar eden, müziğe olan aşkını devam ettiren ve kendine bir yol çizen sanatçı olması. O, asla müzikten kopmadı. Yaşamının merkezinde müziğe hep bir yer bıraktı. Kendi yaşamındaki sanat sevdası dışında, Müslüm Baba başka sanatçılara da ilham kaynağı oluyor. Hepimiz geçen sene Koff Animation’ın yayınladığı Müslüm animasyonunu bayılarak izledik ve paylaştık. Hatta kamera arkası yayınlandığında, onu bile defalarca izledik. Bakalım 2018’de bu film vizyona girdiğinde nasıl tepkiler alacak ve ne kadar beğenilecek?

Görsel: Basın Bülteni