Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kanser Tedavisi Gören Çocuklar Futbolcularla Sahada

Kanser Tedavisi Gören Çocuklar Futbolcularla Sahada

WMcCann, Mastercard ve Hospital de Amor birlikteliği ile gerçekleşen projede kanser tedavisi gören iki çocuk futbolcularla sahaya çıkma şansı yakaladı.

WMcCann ajansı Mastercard ve hayırsever onkoloji kurumu Hospital de Amor ile birlikte kanser tedavisi gören çocukların hayallerini gerçekleştiren bir kampanya hazırladı. Tedavi gören iki çocuk Brezilya ile Honduras arasında oynanan dostluk maçı öncesi Brezilyalı futbolcuların önünde maç öncesi seremoniye katılma şansı yakaladı.

Mastercard çocukların hayranlık duyduğu kişilerle birlikte sahada bulunmaları ve hayallerini gerçekleştirmeleri için çocuklarla aynı ebatlarda robotlar üretti. Futbolcularla birlikte sahaya çıkma fırsatı yakalayan çocukların sahaya çıkış anı LED ekran vasıtasıyla canlı olarak yayınlanırken, onların tedavisini yürüten Hospital de Amor hastanesi içerisinden canlı yayın yapıldı. Maçtan bir gün önce yapılan deneme yayınında robotlar vasıtasıyla çocuklara tanışma imkanı bulan ve hayat hikayelerini dinleyen futbolcular maç günü seremoni öncesi onlarla konuştu.

Duygusal ve sosyal destek kanser tedavisi için önemli etkiye sahip

Mastercard Brezilya’nın pazarlama ve iletişim başkan yardımcısı Sarah Buchwitz, yürüttükleri kampanyanın Conmebol Copa América 2019 kampanyası için hazırlanan “Aproxime” (yakınlaş) mottosunun bir parçası olduğunu ifade ediyor. Futbolcularla birlikte sahaya girmenin bu çocukların hayali olduğunu vurgulayan Buchwitz hastanede tedavi gören çocuklar için bunun oldukça zor olduğunu ve onların hayalini gerçekleştirmenin tarif edilemez bir mutluluk olduğunu söylüyor.

Ulusal Kanser Enstitüsü’ne (INCA) göre psikolojik stres tümörün büyümesine sebebiyet veriyor. Bu nedenle kanser tedavisi gören kişilerin depresyondan ve stresten uzak mutlu olduğu insanlarla birlikte vakit geçirmesi gerekiyor. Tedavi gören kişilere duygusal ve sosyal destek vermek tedavinin seyrini değiştirebiliyor. Hospital de Amor sosyal sorumluluk direktörü Henrique Moraes Prata da Mastercard’ın gerçekleştirdiği bu projenin çocuklara büyük motivasyon ve unutulmayacak bir anı sağladığını söylüyor. Onların mutluluklarını stadyumdaki tüm taraftarla ve oyuncularla paylaşması da tedavi sürecinde çocuklara güç verecek bir durum olduğunu vurguluyor.

Kampanyanın gerçekleşmesini sağlamak için ekip bir dizi teknik ve operasyonel problemle de uğraştı. Çim zeminde yürüyebilen robotların üretilmesi ve bu robotların her hava koşulunda sahada bulunması gerekiyordu. Ayrıca yapılacak yayın için bir altyapı sisteminin hazırlanması gerekti. Tüm bu teknik ve lojistik sorunlara projenin teknoloji kısmından sorumlu olan MediaMonks çözüm üretti.

Künye

Müşteri: Mastercard
Ajans: WMcCann
CCO: Hugo Rodrigues e André Marques
COO: Kevin Zung
Yaratıcı Yönetici: Alexandre Prado
Planlama Başkan Yardımcısı: Luciana Padovani
Planlama: Acauã Bonifácio, Fernando Birche, Marielen Colombo, Tainã Castilho, Isabella Labate e Bruna Coelho
Yapım: Tato Bono
Teknolojik Yapım: Equipe MediaMonks
Film Yapım Şirketi: Mistura Fina
Ses Yapım Şirketi: Comando S
Halkla İlişkiler: Kerena Neves e Bruna Ramos

Görsel: WMcCann