Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Boyasız Gülüşler İçin Destek Bekleyen Çocuklar

Boyasız Gülüşler İçin Destek Bekleyen Çocuklar

“The Painted Smile” kampanyası, yarık dudak rahatsızlığı olan çocukların utanmadan gülmeleri için destek olmaya çağırıyor.

Doğuştan gelen genetik bir bozukluk olan yarık dudak rahatsızlığına sahip çocuklar gülüşlerinin çirkin olduğunu düşünüyorlar, mümkün olduğunca gülmüyorlar ve sosyal hayattan kendilerini soyutluyorlar. Bu baskı yetişkinliklerinde bile devam edecek psikolojik travmalara sebep olabiliyor.

İhtiyacı olan çocukların yarık dudak ameliyatı olabilmeleri çalışan Operation Smile vakfı, “The Painted Smile” (Boyalı Gülüşler) kampanyası ile bu çocukların yaşadığı sıkıntılara dikkati çekip, insanları daha fazla bağış yapmaya davet ediyor.

BBDO Proximity Tayland imzalı kampanyada, profesyonel makyözlerle çalışılmış ve yarık dudak rahatsızlığı olan çocukların dudak çevrelerine eğlenceli, renkli resimler yapılmış. Bu sayede kurbağa, timsah, prensese dönüştüklerini hisseden çocuklar belki de ilk defa dilediğince, saklanmadan gülmüşler. Hatta arkadaşlarına mini bir tiyatro gösterisi bile yapmışlar.

“Eğer boyamak işe yarasaydı, bağışlarınıza ihtiyacımız olmazdı” mesajı veren kampanya, sosyal medyada da yüzlerce kişi tarafından #ThePaintedSmile etiketi ile desteklenmiş.

Geçtiğimiz yıllarda yarık dudak rahatsızlığına sahip çocukların tedavisi hakkında farkındalık yaratmak için bir başka kampanya da Twitter’da yapılmıştı. Ogilvy Hindistan’ın hazırladığı kampanyada; insanlar Twitter’da #CleftToSmile etiketi ile birlikte, hastalığın tedavi öncesi ve sonrasını simgeleyen şu işareti paylaşmıştı: :{to:)

https://www.youtube.com/watch?v=pKlYqNFCln0

Kampanya ilanları:

Künye:

Ajans: BBDO and Proximity Tayland
Üst Yaratıcı Yönetmen: Suthisak Sucharittanonta
Yaratıcı Yönetmenler: Suthisak Sucharittanonta, Chalit Manuyakorn
Yazarlar: Suthisak Sucharittanonta, Thasorn Boonyanate, Prachya Wanthanasin, Kanitkorn Srimakorn
Sanat Yönetmenleri: Pakorn Inthachai, Suthisak Sucharittanonta, Tiabtawan Limjittrakorn
Hesap Yönetim: Taksina Vasaruchapong
Ajans Yapımcısı: Jaruda Mungkun

Görsel; adsoftheworld, Youtube
Manşet görseli düzenlenmiştir.