Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Atık Meyvelerle Yapılan Dudak Nemlendiriciler

Atık Meyvelerle Yapılan Dudak Nemlendiriciler

İngiliz startup FRUU, çiftçilerden satın aldığı atık meyveleri geri dönüştürerek doğal kozmetik ürünleri üretiyor.

Vegan ve organik ürünler üreten İngiliz kozmetik markası FRUU için sürdürülebilirlik her şeyden önce geliyor. FRUU bu prensip doğrultusunda çok da yol katetmiş. Tüketiciye meyve atıklarının geri dönüşümü için taahhütte bulunan şirket, bununla da kalmamış, kendi üretim sürecini de sıfır atık ortaya çıkaracak şekilde tasarlamayı başarmış. 15’den fazla organik meyve çeşidine sahip olan dudak nemlendiricisi koleksiyonundaki ürünler, %70 meyve bazlı bileşenlerden oluşuyor. Tabii bu aynı zamanda doğal ve sağlıklı ürünler ortaya çıkmasını sağlayarak tüketicinin içini de rahatlatıyor.

FRUU’nun yalnızca üretim süreci değil, üretim öncesi ve sonrası prensipleri de insanı hayran bırakıyor. Dudak nemlendiriciler, sipariş üzerine üretiliyor. Bu nedenle tüketilmeme olasılığı olan stok atıklarının doğması da önleniyor. Çiftçiden meyve atıklarını satın alan FRUU böylece toprağını ekip biçen üreticiye de ekstra gelir kaynağı yaratarak destek vermiş oluyor.

FRUU geçtiğimiz yıl, genç girişimcilere yönelik Shell LiveWIRE platformu tarafından verilen Smarter Future Award ödülünün sahibi olmuş.

Görsel: Facebook

Manşet görseli düzenlenmiştir.