Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Şelale Suyu Nasıl Verimli Kullanır?

Bir Şelale Suyu Nasıl Verimli Kullanır?

Bosch’un Akıllı Su Yönetim Sistemini anlatan film, sadece gerektiğinde suyu akan bir şelale benzetmesi yapıyor.

Çamaşır ve bulaşık makinelerindeki su kullanımını önemli ölçüde azaltan ve bu sayede doğal kaynakları korumak adına önemli bir adım atan Bosch, “Akıllı Su Yönetim Sistemi”ni tanıtmak için hazırladığı filmde suyun verimli kullanımını esprili bir yolla anlatıyor.

Medina Turgul DDB tarafından hazırlanan film, gittiğimiz her yerde çektiğimiz selfie’leri odağına alıyor. Gürül gürül akan bir şelalenin bulunduğu nefis bir doğa manzarasının önüne gelen gençler, şelaleyi arkalarına alarak selfie çekiyorlar. İşleri bitip yollarına gidince ise şelale duruyor. Yeni insanlar ve yeni fotoğraflar tekrar çağıldayıp coşuyor. Film, “Doğal kaynakları akıllı kullanmak için akıllı su yönetim sistemi” mesajıyla sonlanıyor.

Tertemiz ve eğlenceli bir metafor kullanan film, başta “Bu şelaleye ne oluyor?” dedirtiyor. Hatta herhalde doğal kaynakların tükenmesine değineceğini düşündürüyor. Ancak, sondaki mesajı görünce parçalar oturuyor ve film anlam kazanıyor. Böylece Akıllı Su Yönetim Sistemi’nin yaptığını hiç ürün göstermeden, demo planlarına girmeden net bir şekilde anlatmış oluyor: Suyu verimli kullanan, gerekmediğinde harcamayan bir teknoloji.

Künye:
Reklamveren: Bosch
Reklam Ajansı: Medina Turgul DDB

Görsel: Vimeo