Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kendi Mineralli Suyunuzu Yapın

Kendi Mineralli Suyunuzu Yapın

Mitte akıllı ev su sistemiyle bir şişe sudan kendinize sağlıklı ve size özel mineral değerleri yüksek su yapmanızı sağlıyor.

Su vücudumuzun büyük bir çoğunluğunu oluşturuyor ve yaşamımız için almamız gereken birçok minerali içeriyor. Örneğin kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller, suda gıdaya oranla daha yüksek oranda bulunuyor. Ayrıca birçok su arıtma sistemi, sudaki sağlıklı mineralleri suyu kirletenlerle birlikte temizliyor ve saf olan ama sağlık değerleri çok net olmayan su yaratıyor. O yüzden günümüzde su satın alırken değerlerine gerçekten çok dikkat ediyoruz. Siz de içtiğiniz suya dikkat ediyorsanız size güzel bir haberimiz var. Artık birçok şeyi evde kendi başımıza yaptığımız gibi doğal mineralli suyu da akıllı bir kit sayesinde evde kendimiz yapabiliyoruz.

Mitte, doğal su döngüsünden esinlenen bir süreçle suyu arındıran ve zenginleştiren akıllı ev su sistemi örneği. Kickstarter’da 6 gün sonra proje bitiyor ama şimdiden proje için gereken fon üç katına erişti bile. İki basit adımda çalışıyor: önce suyun damıtılma sürecine dayalı bir yöntemle suyu arındırıyor; ardından saf suyu gerekli minerallerle güçlendirerek sağlıklı olmasını sağlıyor.

Kurucu ortaklarından olan Faebian, 2015 yılında, üniversitedeki kariyeri sırasında su arıtma ve mineralizasyon yöntemlerini araştırmaya başladığını söylüyor. Araştırması sırasındaysa doğal su döngüsünden esinlenerek işlemi bir makineye kopyalamışlar ve iki yıl sonra bu fikir markalaşıp Mitte’ye dönüşmüş.

Yaşam Tarzınızı Mineralize Edin

Mitte, su kayalardan akarken doğal olarak meydana gelen suyun zenginleşme sürecini mineral kartuşları kullanarak gerçekleştiriyor. Böylece o süreçteki işlenen ya da işlenmeyen mineralleri yol boyunca yakalamış da oluyor. Bu süreç, diğer temizleyicilerin çıkardığı tüm mineralleri ve eser elementleri geri kazandırarak sadece temiz değil, aynı zamanda sağlıklı olan bir su yaratmasını sağlıyor.

Değiştirilebilir mineral kartuşları sayesinde, şişelenmiş maden suları gibi, farklı mineral değerlerine sahip suları yaratan üç çeşiti bulunuyor: balance (denge), vitality (canlılık), alkaline (alkali).  Böylelikle içtiğiniz suyu yaşam biçiminize ve zevkinize göre kişiselleştirebileceksiniz. İsterseniz temiz ve dengeli günlük su, isterseniz gelişmiş yüksek mineral tozu içeren detoks ve fitness için yüksek PH değerli suyu tercih edebilirsiniz.

Bira yapımından nakış işlemeye birçok işlemi artık akıllı bir sistem ya da bir kit ile ev yapabiliyoruz. Mitte evde yapabileceğiniz en sağlıklı şişelemeniz olacak. 6 gün sonra fonlanması bitecek olan Mitte, Aralık 2017’den itibaren satın alanlara gönderilmeye başlanacak. Kickstarter linkine tıklayarak kampanya sayfasına erişebilirsiniz.

Görsel: Kickstarter