Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aşkın En Hızlı Hali

Aşkın En Hızlı Hali

Spor otomobil markası Abarth için yaratılan ilişki oyununda bir bekar kadın adaylarını 6,7 saniyede tanımaya çalışıyor.

Geçtiğimiz aylarda Audi, Elizabeth Banks ve Adam Scott ile hızla giden bir Audi spor otomobilin içinde dünyanın en hızlı soru-cevap etkinliğini düzenlemişti. Şimdi de benzer ama biraz daha romantik bir çalışma İtalyan spor otomobil markası Abarth için geliyor. Yarış otomobili Abarth 595 Competizione’nin 0’dan 100 km’ye 6,7 saniyede çıkışını anlatmak için Saatchi & Saatchi Stockholm tarafından hazırlanan çalışma; ilk görüşte aşk kavramına eğiliyor.

Araştırmalara göre bir insanın bir diğerinde ilk izlenimi yaratması için gerekli süre 7 saniye. Yani karşınızdaki ile ilgilenip ilgilenmediğinizi ilk saniyeler içerisinde anlamanız mümkün. Bu bilgiyi Abarth’ın 6,7 saniyesi ile birleştirince ortaya “Love at Fast Sight” kampanyası çıkmış.

1 Bekar ve 5 Aday

Kampanya için katılımcıların birbirleriyle konuşmak için en fazla 5 dakikalarının olduğu “speed dating” benzeri bir ilişki oyunu/deneyi tasarlanmış. Oyunda genç bekar kızımız Lova, 5 adayıyla tanışıp aralarından seçim yapmaya çalışıyor. Ancak Lova’nın adaylarla buluşmaları, yarış pilotu Joakim Darbom’ın sürdüğü bir Abarth 595 Competizione’nin arka koltuğunda gerçekleşiyor.

Hazırlanan filmlerin ilkinde adaylar Lova’yı Abarh’ın 100 km’ye çıktığı süre olan 6,7 saniye içerisinde ikna etmeye çalışıyor. İkinci filmde ise Lova, seçtiği iki adayla buluşuyor ve onlarla yine yüksek hızda giderken biraz daha kaliteli zaman geçirmeye çalışıyor.

Kampanya, Abarth markasının tutku ve performans gibi marka niteliklerini öne çıkarmayı amaçlıyor. Bunu yaparken de net ama eğlenceli bir yol çizmeyi deniyor.

Künye:
Reklamveren: Abarth
Reklam Ajansı: Saatchi & Saatchi Stockholm
Yaratıcı Ekip: Alexander Rehnby, Erik Carlsson
Yapım Şirketi: Makeriet
Yönetmen: Christian Kielberg
Yapımcı: Ville Olin

Görsel: Vimeo