Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Azimli İki Kardeşin Başarı Hikâyesi

Azimli İki Kardeşin Başarı Hikâyesi

Toyota'nın 2022 Super Bowl reklamı, paralimpik atlet Brian McKeever'in etkileyici hikayesini anlatıyor.

Bu yıl 56’ncısı gerçekleşecek olan Super Bowl için umut veren bir mesaja odaklanan Toyota, 60 saniyelik reklamda iki kardeşin yolculuğunu paylaşıyor. Geçen yılki büyük organizasyonda da Toyota ile çalışan Saatchi & Saatchi, paralimpik yüzücü Jessica Long’un hareketli geçmişini anlatmıştı. Bu yıl ise Brian McKeever ve Robin McKeever‘ın hayat hikayesi filmin ana temasını oluşturuyor. 

Karşılaşmanın ilk reklam arası sırasında yayınlanan “Brothers”, Kanada’da 17 madalya alan paralimpik atleti Brian McKeever ve 1998 Kış Olimpiyatları’nda yarışan kros kayıkçısı, aynı zamanda Brian’ın görme engelli rehberi olan kardeşi Robin McKeever’ın hayat hikayesini anlatıyor.

Gücün, kararlılığın ve hareket özgürlüğünün nihayetinde gelen başarı

Saatchi & Saatchi ve Dentsu imzalı reklam filmi, Brian’ın 19 yaşındayken Stargardt hastalığından dolayı görme yeteneğini kaybettikten sonra kardeşi Robin Mckeever ile arasındaki ilişkiyi konu alıyor. Toyota bu duygusal yaklaşımıyla, McKeever kardeşlerin zamanlarının çoğunu spor yaparak geçirdikleri Kanada, Calgary ve Alberta’daki çocukluklarına geri götürüyor.

Kampanya iki kardeşin ilişkisini, kayak tutkusuna bağlılıklarını paylaşırken bu ikili ilişkinin zaman içersindeki değişimini de gösteriyor. Duygusal hikaye, Brian McKeever’e Stargardt hastalığı teşhisi konduğu etkili anı ve kardeşlerin rekabetçi kayakçılar olarak yükseldiği dönemle devam ediyor. Aynı zamanda kardeşlerin ormanlık alanlardan dağ yamaçlarına kadar zorlu yerlerde yaptıkları yoğun hazırlıklara da yer veriyor. Görüntülerin bir kısmı Brian’ın bakış açısından çekilerek, kısmi körlük yaşayan rekabetçi bir atlet olarak antrenman yapmanın nasıl bir şey olabileceğini de gösteriliyor. Film, Paralimpik Oyunlarında kros kayağı sporunda 10 madalyaya sahip iki kardeşin Olimpiyat madalyası kazandıkları görüntülerle sona eriyor. 

Toyota pazarlama müdürü Lisa Materazzo, Robin ve Brian’ın hikâyesinin kilit iki noktaya vurgu yaptığını söylüyor: Kararlılık ve hareket özgürlüğü. Markanın Olimpik ve Paralimpik harekete destek verdiğinin altını çizerek kampanyanın marka olarak kendilerini nasıl konumlandırdıklarını gösteren bir proje olduğunu ifade ediyor.

Brian McKeever de reklam filmi ile birlikte anlatılan hikayelerinin izleyicilere imkansızı başarma konusunda ilham vereceğini umuyor.

Künye:

Müşteri: Toyota Motor Kuzey Amerika
Ajans: Saatchi & Saatchi, Dentsu
CCO: Jason Schragger, Yasu Sasaki
İdari Yaratıcı Yönetmen: Fabio Costa
Group Creative Director: Marc d’Avignon
Creative Directors: Nick Cade, David DeRoma
Prodüksiyon Şirketi: Park Pictures
Yönetmen: Seb Edwards
Kurgu: Cartel

Görsel: YouTube