Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ne Kadar Uzaktan Geldiğin Değil, Ne Kadar Uzağa Gittiğin Önemli

Ne Kadar Uzaktan Geldiğin Değil, Ne Kadar Uzağa Gittiğin Önemli

Toyota, #StartYourImpossible serisinin son videosu Runner, rehabilitasyon sürecindeki bir koşucunun kararlılığını odağına alıyor.

En zorlu yolculuğumuzun ne zaman başlayacağını ve hangi koşullar altında bu zorluklarla mücadele edeceğimizi öngöremeyiz. Geçirilen bir kaza sonucu vücudumuzun uzuvlarından birisini kaybetmeyeceğimizin de bir garantisi yok elbette. Çeşitli kazalarla fiziksel engellerle karşılaşan kişiler için rehabilitasyon süreci acı verici ve zorlu bir süreç olabiliyor. Toyota, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak ve rehabilitasyon sürecindeki kişiler için süreci kolaylaştırabilen teknolojik çözümler sunuyor. Toyota tarafından yayınlanan son reklam filmi Runner, bu konuya farklı bir perspektiften yaklaşarak ne kadar zor bir süreç olduğunu gözler önüne seriyor.

Toyota insan hayatını kolaylaştıran birçok proje üzerinde çalışıyor. Sürdürülebilir enerji kullanarak düşük enerji tüketimi sağlayan i-Road ve Auto Body COMS modellerinin yanı sıra, yapay zekasıyla insanlarla bağ kuran Concept-i modeli mobilite kavramı üzerine çalışan tasarımlar. Bunların haricinde engelli bireylerin ve rehabilitasyon sürecindeki kişilerin hayatını kolaylaştıran insan destek robotu gibi projeler üzerinde de çalışmalar gerçekleştiriyor. Tüm mobilite projelerini Mobility For All sayfasında toplayan Toyota, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Mobilite Partneri olarak da bu küresel organizasyonlarda yer alıyor.

Saatchi & Saatchi imzası taşıyan ve Toyota’nın #StartYourImpossible serisi için yayınladığı son videosu Runner, rehabilitasyon sürecindeki bir kişinin yaşadığı zorluğa ve içinde bulunduğu sürece odaklanıyor.

İmkansızdan başlayın

Toyota’nın küresel YouTube kanalı üzerinden yayınlanan serinin son videosu Runner’ın başlangıcında, karlı bir arazide koşan birisiyle karşı karşıya kalıyoruz. Bir dakikalık video boyunca koşan kişi, bu sürede farklı mekanlardan geçiyor. Ormanda koşarken yanından geçtiği ev birden yanmaya başlıyor ve devam eden sahnelerde, kırmızı ışıklarla aydınlatılmış bir ormanda geçerek şehir merkezine doğru yaklaşıyor.

Benzin istasyonu ve trafik ışılarının sahnelenmesinin ardından koşan kişiyi, şehir merkezinde görüyoruz. Ardından koşarak bir alt geçide geliyor. Alt geçitte koşarken mekanlar arasında bir geçiş gerçekleştiriliyor ve duvara yaklaştıkça daha da hızlanıyor. Duvarı yıkarak bir rehabilitasyon odasına daldıktan sonra, rehabilitasyon seansındaki acı çeken ancak oldukça kararlı olduğu görülen kendi bedeniyle bütünleşiyor.

Kampanya Toyota’nın, Toyota teknolojileri ile olduğu kadar, herkesin hikayelerindeki zorluklara ve imkansızlıklara meydan okuyabileceği, sürdürülebilir bir toplumun oluşturulmasını destekleme konusundaki uzun vadeli hedeflerine işaret ediyor.

Görsel: YouTube