Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Channel 4’dan Rio Paralimpik Olimpiyatları İçin Süper İnsanlar Reklamı

Channel 4’dan Rio Paralimpik Olimpiyatları İçin Süper İnsanlar Reklamı

Channel 4, Rio’da düzenlenecek Paralimpik Olimpiyatları için yalnızca bedensel engelli sporcuların yer almadığı çarpıcı bir reklam yarattı.

Channel 4, Rio Paralimpik Olimpiyatları 2016 için hazırladığı “We Are the Superhumans” (Bizler Süper İnsanlarız) ismindeki reklam filmini yayınladı. 2012’deki Meet the Superhumans reklamıyla pek çok ödülün sahibi olan Channel 4, paralimpik atletlere karşı bakış açısını değiştirmeyi başarmıştı ve olimpiyatlar sırasında en çok izlenme rakamını paralimpik oyunlar sırasında elde etmişti.

Bu sene Rio’da gerçekleşecek paralimpik oyunların reklam filminde ise yalnızca dünyanın dört bir yanından olimpiyatlara katılan bedensel engelli atletler yer almıyor. Yüzücülerin, protez bacaklarıyla dans eden dansçılar, bedensel engelli futbolcular, tekerlekli sandalyedeki basketbol oyuncularının ve tek kolunu kaybetmiş dağ tırmanışçısının yanı sıra, protez bacaklarıyla dans figürleri sergileyen dansçılar, kolları olmadığı için ayaklarıyla davul çalan müzisyenler, okul çağındaki çocuklar gibi sporla uğraşmayan kişiler de yer alıyor.

Channel 4’un iç yapımı 4Creative tarafından hazırlanan, Dougal Wilson tarafından yönetilen reklam filmi, rahat ve cüretkar bir tonda işlenmiş ve güçlü bir mesaj taşıyor. Superhumans, bedensel engelli insanların günlük olarak yaşadıkları -hem fiziksel hem de toplumda onlara karşı geliştirilen negatif algılarla- mücadeleyi gözler önüne seriyor ve bu insanların diğer tüm insanlar gibi günlük işlerini yerine getirebildiklerini, bunların yanı sıra dans etmek, kaya tırmanışı yapmak, davul çalmak gibi şeyleri de mükemmel şekilde yapabildiklerini gösteriyor.

Etkileyici reklam filmi, sporcu olsun olmasın bedensel engelli herkesin birer süper insan olduğunu ve her gün inanılmaz zorlukların üstesinden gelmeyi başardıkları mesajıyla son buluyor.

Künye:

Ajans: 4creative
Prodüksiyon Şirketi: Blink
Üst Yaratıcı Yönetmenler: Chris Bovill, John Allison
Yaratıcı Yönetmen: Alice Tonge
Yetkili Yapımcı: Shananne Lane
Yaratıcı Ekip: Alice Tonge, Dougal Wilson, Jolyon White, Richard Biggs
Yönetmen: Dougal Wilson
Yapımcı: Ewen Brown
VXF Prodüktörü: Hannah Ruddleston / MPC
Ses: Andy Kelly

Görsel: Channel 4, YouTube