Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rio 2016 Olimpiyatları: Oyunların Görsel Kimliği Belli Oldu

Rio 2016 Olimpiyatları: Oyunların Görsel Kimliği Belli Oldu

Olimpiyat oyunlarının görsel iletişimi için hazırlanan tasarımlar komite tarafından açığa çıktı.

Rio 2016 Olimpiyatları üzerine marka çalışmalarında olimpik ve paralimpik oyunların logoları iki yıl önce paylaşılmıştı biz de haberini yapmıştık. Olimpiyat oyunlarının logosu yeşilin tropik ormanları ve umudu, sarının güneşi ve sıcaklığı, mavinin ise okyanısı ve hayatın akışkanlığını simgeliyordu. Paralimpik oyunların logosu ise kalp ve sonsuzluk sembollerinin karışımından oluşarak engelli atletlerin engelli olmayan atletlere göre farklılıklarından ziyade ortaklığını temsil ediyordu. Söz konusu logolar olimpiyat komitesinin isteğiyle Tátil firması tarafından üç boyutlu olarak tasarlanmıştı. Dalton Maag ise olimpiyatların harf karakterlerinin tasarımını üstlenmişti.

                          

Şimdiyse, Rio 2016’ya iki yıl kala, oyunlar boyunca yarışma ortamını, şehri, biletleri, üniformaları ve lisanslı ürünleri renklendirecek görsel kimlik tasarımı kamuoyuyla paylaşıldı

Proje Brezilya’nın tarihi ve kültürel kimliğiyle yöresel manzaraların fotoğrafik pratikleri üzerine olimpiyat komitesinin tasarım ve marka takımları tarafından yapılan bir yıllık çalışmanın bir ürünü. 

Bu sefer de Rio de Janeiro’nun çok kültürlü ortamından ilham alınan tasarımın esas malzemeleri ise Rio 2016 Marka Yöneticisi Beth Lula’ya göre tutku ve dönüşümün değerleri. Görsel kimliğin doğanın güzelliğiyle birliğin ve kucaklaşmanın sıcaklığını dünya çapında hissettireceği düşünülüyor. 

Dört futbol şehri olan Belo Horizonte, São Paulo, Brasília ve Salvador da görsel iletişimi tasarlama sürecinde es geçilmemiş. Söz konusu şehirlere yönelik tasarımlarla ayrıca karşılaşıyoruz. 

Görseller haberde verilen kaynaklardan alınmıştır.