Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın En Hızlı Soru-Cevap Etkinliği

Dünyanın En Hızlı Soru-Cevap Etkinliği

Audi'nin spor modellerini tanıtmak için Elizabeth Banks ve Adam Scott yarış pistinde hızla giden bir Audi içerisinde, Reddit kullanıcılarının sorularını canlı olarak yanıtladı.

Reklamverenlerin çok sık tercih etmediği, ne yapacağı belli olmayan platform Reddit, Audi ile ilginç bir çalışma için iş birliği yaptı. Ünlü oyuncular Elizabeth Banks ve Adam Scott, Reddit kullanıcılarından gelen soruları saatte 180 -200 km giden bir Audi TT RS içerisinde yanıtladı.

Özellikle Reddit tarafından çok sevilen “Ask me Anything” (Bana istediğini sor) ya da kısa adıyla “AmA” kullanıcıların ünlü isimlere ya da diğer kullanıcılara akıllarına gelen her şeyi sordukları bir röportaj formatı. Ünlüler için internetten gelen, kimileri özel, kimileri trolleme amaçlı soruları canlı yanıtlamak başlı başına zorlu bir durum. Audi’nin etkinliğinde ise bir de bunu yarış pistinde son hız giden bir spor otomobil içerisinde yapmak zorunda kaldılar! Neyse ki Banks ve Scott, “Dünyanın en hızlı AMA”inden alınlarının akıyla, eğlenerek çıktılar.

Audi’nin yeni spor performans modellerini tanıtmak için reklam ajansı MUH-TAY-ZIK | HOF-FER, oyuncuları 2018 model bir Audi TT RS’nin koltuğuna oturtmuş. Önce yanlarındaki profesyonel sürücünün, Willow Springs uluslararası yarış pistinde 200 km’ye varan hızla kullandığı Audi’de yolcu koltuğuna oturan oyuncular daha sonra direksiyon başına da geçti ve profesyonel sürücünün hızına ulaşmaya çalıştı (Oyuncuların ikisi de 200’lere çıkmayı tercih etmedi gerçi). Gerek yolcu koltuğunda, gerekse direksiyon başındayken  Reddit’çilerin sorularını alan oyuncular hem panik yapmamaya çalıştı, hem de yanıtları YouTube üzerinden canlı olarak verdi.

Oyunculara sorular spor spikeri Selema “Sal” Masekela tarafından kulaklık aracılığıyla okunurken yanıtlar aynı zamanda Reddit üzerinde yazılı olarak da geçildi. Scott ve Banks‘ın soru-cevap oyununu dilerseniz seyredebilir, dilerseniz okuyabilirsiniz yani. Tabii seyretmek daha eğlenceli zira böylece, Banks’ın panik içerisindeki çığlıklarını ya da Scott’ın sakin durmaya çalışırken korkuyla açılan gözlerini görebilirsiniz.

Banks ve Scott etkinlik öncesinde bunu Twitter hesaplarından takipçilerine duyurdular. Yer alan iki oyuncunun da eğlenceye açık kişiler olması, zaman zaman duyulan “O KADAR HIZLI GİTME!” çığlıklarına rağmen etkinliğin doğal ve komik bir şekilde ilerlemesini sağladı.

Reddit’in ilk canlı AMA’sı değil ama Audi, “Think Faster” ismini verdiğin bu etkinlikle Audi’nin Reddit hesabı olan ilk otomotiv markası olduğunu söylerken, bunun bir marka tarafından yaratılan ilk AMA içeriği olduğunu da belirtiyor. Audi’nin ayrıca Reddit’in ana sayfasını giydirmek ve banner reklamlarla Reddit’e yönlendirmek gibi planları bulunuyor. Bu da Reddit’in giderek markalar açısından önemli bir mecraya dönüşebileceğinin de habercisi.  Zaten yaz aylarında Reddit’in iş dünyasından aldığı 200 milyon dolarlık yatırım da platformun artık reklam dünyasında daha sert bir şekilde yer alacağının da işaretiydi.

Görsel: YouTube