Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yahoo Answers’daki Son Soru

Yahoo Answers’daki Son Soru

KFC, 20 Nisan itibariyle soru-cevap sürecini sonlandıran Yahoo Answers’ın yeme-içme kategorisine cevabı verilemeyecek son soruyu sordu.

İnternet tarihinin en eski soru-cevap platformlarından biri olan Yahoo Answers, 2005 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Süreç içerisinde Reddit, Quora gibi rakip platformların çıkması popülerliğini azaltmış olsa da internet kültürünün önemli bir parçası olmaya bu süreç boyunca da devam etti. En absürt ve saçma soruların ve onlara verilen oldukça gereksiz cevapların yer aldığı platform zaman içerisinde kullanıcıların meme üretmek için kullandığı bir yere dahi dönüştü. Ancak Yahoo son yaptığı açıklamada platformun artık son günlerinin geldiğini duyurdu.

Yahoo bu ayın başında yaptığı açıklamada 20 Nisan’dan sonra kullanıcıların Yahoo Answers üzerinden soru veya cevap gönderemeyeceğini açıkladı. 20 Nisan tarihinden sonra kullanıcılar sadece önceden yazılan soruları ve cevapları görebilecek. 4 Mayıs’ta ise sitenin tamamen kapatılacağı bilgisi verildi. Yahoo Answers’da cevapsız bırakılan son soru olma fikrinin peşinden giden KFC ise yaratıcı bir kampanyaya imza attı.

yahoo

Bu sorunun cevabını hiçbir platformda bulmak mümkün değil

Ogilvy Miami ve Ogilvy Buenos Aires tarafından yaratılan The Last Question kampanyası Yahoo Answers’da sorulmuş en son soru ne olabilir fikri üzerinden alevleniyor. KFC, 20 Nisan’da soru-cevap etkileşiminin kapanmasından hemen önce sorduğu soruyla Yeme-İçme Kategorisi’ne son soruyu bırakmış oluyor.

Tavuğuna eklediği 11 baharatlı formülü saklamak konusunda özen gösteren KFC, 1940 yılından bu yana gizli formülünü saklamayı sürdürüyor. “KFC’nin gizli tarifi ne?” sorusunu cevabının herhangi bir soru platformunda bulunamayacağına vurgu yapan fast food zinciri aranan cevabın sadece şubelerindeki tavuklarında kalmaya devam edeceğini söylüyor.

Pandemiyle birlikte meşhur It’s Finger Lickin’ Good söyleminden vazgeçen KFC’nin bu kampanyasının sonunda yer alan finger lickin’ ifadesinin de blurlanmış olduğu görülüyor.

 

Künye

Müşteri: KFC
Ajans: Ogilvy Miami / Ogilvy Argentina
CEO: Maximiliano Maddalena
Yaratıcı Başkan Yardımcısı Ogilvy Miami: Chany D’Amelio
CCO Ogilvy Argentina: Hernán Jauregui
Yaratıcı Yönetmen: Sergio Rio León, Ezequiel Irureta, Ezequiel Nastasi
Yaratıcı Ekip: Santiago Ameijeiras, Sofía Luque, Josefina Méndez, Gaia Mengos
Operasyon Başkanı Ogilvy Miami: Alan Ehrenhaus
Ajans Yapım Direktörü: Gastón Sueiro
Ajans Yapımcısı: Mili Salas
Müzik: Cuatro Nobles
Müşteri Temsilcisi: Luiz Perl

Görsel: Video