Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yahoo Etkisi: Tumblr Kullanıcılarının Akışına Reklam Girmeye Başlıyor

Yahoo Etkisi: Tumblr Kullanıcılarının Akışına Reklam Girmeye Başlıyor

Tumblr'ı Yahoo'nun satın alışının üzerinden çok zaman geçmeden kullanıcıların akışlarına giren reklam uygulamaları başladı.

Yahoo’nun Tumblr’ı satın almasının ardından gelişmenin Bigu’ya haber oluşunu buradan okuyabilirsiniz. Yahoo’nun Tumblr dünyasına girmesi birçok tartışmaya neden oldu ama bunlardan en öne çıkan klasik Tumblr kullanıcılarının Yahoo’nun getireceği reklam anlayışından hiç de hoşnut olmayacağıydı.

O günler geldi çattı ve artık Tumblr akışlarına reklam da girmeye başladı. Geçen yıla kadar kullanıcılar yalnızca kendi takip ettikleri hesapların içerikleri ile karşılaşıyorlardı, geçtiğimiz yıl ise Tumblr’da kullanıcılara reklam gösterimi başlamıştı; fakat bu sponsorlu reklam içerikleri doğrudan ve her şartta kullanıcı akışına girmiyordu. Bu yeni model Twltter’da akışınıza giren sponsorlu tweet’leri ve Facebook’ta akışınızda beliren reklam içeriklerini andırıyor.
Sponsorlu reklamları sağ üst köşesindeki dolar işareti ikonundan tanıyabileceğiz. Şimdilik sponsorlu reklamlar için anlaşılan 7 marka;Viacom, Ford Motor, Universal Pictures, Capital One, AT&T, Denny’s, ve Purina.
Denny’s örneği
Yahoo’nun CEO’su Marissa Mayer ve Tumblr CEO’su David Karp’ın yaptığı ortak açıklamaya göre Yahoo yakın zaman içinde Tumblr’ın reklam modellerine ‘native advertising‘ modelini de getirecek; ki bu model hep belirttiğimiz gibi blog ve içerik dünyasının geleceği.