Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Studio Ghibli’den Elle Çizilmiş Animasyon Reklam Filmi

Studio Ghibli’den Elle Çizilmiş Animasyon Reklam Filmi

Studio Ghibli, gıda üreticisi Nisshin Seifun Group için hazırladığı animasyonla yine sevenlerini büyüledi.

Elle çizilmiş animasyon, kaybolmaya yüz tutmuş bir sanat. Neyse ki Studio Ghibli, bu sanatı hâlâ yaşatıyor ve en mükemmel şekilde icra ediliyor. Stüdyo, unlu mamül ağırlıklı üretim yapan gıda şirketi Nisshin Seifun Group için hazırladıkları dördüncü animasyon reklam filmiyle bir kez daha kalpleri çaldı.

Sumi-e stilinde çizilmiş kediler

Nisshin Seifun Group, buğday yetiştirme alanındaki işlerini tanıtmak için 2010 yılında Studio Ghibli’den bir dizi spot üretmesini istemişti. Bu reklamlardan biri en son 2015 yılında yayınlanmıştı. Yedi yıl sonra, animasyon stüdyosu kampanya için yeni bir film daha hazırlamış oldu. Bir reklam filmi olsa da Hayao Miyazaki hayranlarını ve kedi manyaklarını ekrana kilitleyecek kadar samimi ve sevimli bir animasyon.

Sadece 30 saniye süren filmde, bir şapkadan çok sade çizgilerle tasvir edilmiş 3 farklı kedi çıkıyor ve şapkanın etrafından oynuyorlar. Her şey bundan ibaret. Kedilerin isimleri; Konyara, Kuroneko ve Buchi.

Bazı önemli isimler, geleneksel sumi-e (Japon fırça resmi) tarzını destekleyen kısa ve tatlı animasyona katkıda bulunmuş. Bu kedicikleri ilk olarak 2010’da çizen Studio Ghibli kurucu ortağı Toshio Suzuki 4. filmde de aynı görevi üstlenmiş. Suzuki, filmi canlandıran ve yöneten Katsuya Kondo ile birlikte işin yapımcılığında da görev almış. Filmdeki şarkıyı seslendirense Akiko Yano. “Konyara ve Yemek Şarkısı” isimli bu şarkının sözlerini Yano kendisi yazmış.

2010-2015 yılları arasında yayınlanan 3 eski reklam filmini, aşağıdaki videoda görebilirsiniz:

Görsel: YouTube