Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Studio Ghibli Filmlerinden 1.000’den Fazla Görsel Ücretsiz Olarak İndirilebiliyor

Studio Ghibli Filmlerinden 1.000’den Fazla Görsel Ücretsiz Olarak İndirilebiliyor

Studio Ghibli, animasyonlarından seçtiği yüksek çözünürlüklü görüntülerden oluşan ücretsiz arşivi genişletti.

Birkaç ay önce, Japon animasyon film stüdyosu Studio Ghibli’nin, sekiz filminden 400 yüksek çözünürlüklü görseli ücretsiz olarak yayınladığını sizlerle paylaşmıştık. Japon animasyon film stüdyosu bunun öncesinde de karantina döneminde sıklaşan görüntülü görüşmeler için arka planı doldurabilecek sekiz farklı görsel paylaşmıştı. Stüdyo bu yüksek çözünürlüklü görsel paylaşma işini bir adım daha ileri götürerek 1.000’i aşkın görseli ücretsiz olarak indirmeye açtı.

Studio Ghibli’nin her filmini kapsayan 1.178 parçalık arşiv

Her bir Studio Ghibli filmine inanılmaz miktarda zaman ve emek harcanıyor. Hem elle çizim hem de dijital araçlar kullanılarak yaratılan inanılmaz detaylarıyla bu filmlerin her karesi birer sanat eseri. Ancak izlerken elbette çoğu detay hızla gözlerimizin önünden akıyor. Neyse ki stüdyo yakın zamanda ikonik filmlerinden alınmış 1.178 görüntüden oluşan büyük bir koleksiyon yayınladı. Bu sayede tüm detayları uzun uzun inceleme ve cihazlarımıza ücretsiz olarak indirme şansına sahibiz artık.

Bundan önce paylaşılan 400 parçalık koleksiyon; Ponyo, Spirited Away ve The Tale of Princess Kaguya da dahil olmak üzere sekiz filmden 400 görüntüyü içeriyordu. Bu ayın başlarında, stüdyonun ilk filmi Laputa: Castle in the Sky’dan 50 görüntü içeren dördüncü grup paylaşıldı. Koleksiyonda ayrıca Nausicaa of the Valley of the Wind’dan 50 görüntü, Only Yesterday’den 50 görüntü, The Red Turtle’dan 50 görüntü ve On Your Mark‘tan 28 görüntü yer alıyor.

Bu koleksiyon muhtemelen uzun bir süre için paylaşılan son Studio Ghibli koleksiyonu olabilir. Çünkü büyüyen arşiv, stüdyonun haklarını elinde bulundurmadığı tek film olan Grave of the Fireflies dışında, stüdyonun şimdiye kadar ürettiği her filmi kapsıyor. Bunları sanat baskıları olarak çerçeveletmekten ekran koruyucunuz olarak kullanmaya kadar dilediğiniz şekilde kullanabiliyorsunuz.

Koleksiyona buradan erişebilirsiniz.

Görsel: Studio Ghibli